Tadej Snoj je v zadnji tretjini zadel dvakrat. Foto:
Tadej Snoj je v zadnji tretjini zadel dvakrat. Foto:

Prvo tekmo v soboto v Szefekesfehervarju so dobili Ljubljančani po podaljšku (3:4). Odločil je Aljaž Uduč v 63. minuti. Tudi v Tivoliju je bil junak Uduč, ki je dosegel hat-trick pred 600 navdušenimi gledalci.
Že v 4. minuti je matiral Oliverja Agostona za izid prve tretjine. Madžari so v drugi tretjini prevladovali, po zadetku Gerga Totha, ki igra že za člansko ekipo Sape, v 38. minuti pa so povedli z 1:3. Uduču je uspelo znižati na 2:3 sedem sekund pred iztekom druge tretjine.
V zadnji tretjini so izbranci Aleša Burnika blesteli. Tadej Snoj, Nik Truden in Uduč so poskrbeli za vodstvo s 5:3. V vratih je blestel Tomaž Trelc s 34 obrambami. Madžari so že tri minute in pol pred koncem tekme iz igre vzeli vratarja, piko na i pa je postavil Tadej Snoj, ki je zadel prazno mrežo.
Sapa, ki je branila naslov, je bila pred finalno serijo favoritinja, dobila je tudi obe medsebojni srečanji v rednem delu sezone (6:3 in 5:2). Na obeh tekmah so imeli Madžari premoč in veliko več strelov, a je bil Trelc v sijajni formi.

Finale Lige EBYSL, druga tekma:
OLIMPIJA - Sapa Fehervar 2:0
6:3 (1:0, 1:3, 4:0)
600; Uduč 4., 40., 53., Snoj 42., 57., Truden 50.; Reisz 31., Erdely 37., Toth 38.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.