15. aprila so Jeseničani dvignili pokal za naslov državnih prvakov, potem ko so v finalu ugnali Telemach Olimpijo s 3:1 v zmagah. Foto: www.alesfevzer.com
15. aprila so Jeseničani dvignili pokal za naslov državnih prvakov, potem ko so v finalu ugnali Telemach Olimpijo s 3:1 v zmagah. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani v novo sezono z visokimi cilji

Ekipa bo nastopala v državnem prvenstvu, Ligi INL in celinskem pokalu. Prvi krog Lige INL bo na sporedu 19. septembra, ko bodo Jeseničani gostili Zell am See. Lani so izpadli v polfinalu proti Feldkirchu, zato si letos želijo narediti korak naprej.

"Igralcem želimo omogočiti še boljše razmere. Nadgraditi želimo lansko sezono. V razvoju kluba želimo narediti stopničko višje," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil predsednik Anže Pogačar.

Tošič: Vse, kar je bilo obljubljeno, je bilo tudi izpolnjeno
Branilec Luka Tošič je dodal: "Vse, kar je bilo obljubljeno, je bilo tudi izpolnjeno. Nič ne zamuja, z opremo ni težav. Klub je že kar na profesionalni ravni."

Aprila je železarje do naslova državnega prvaka popeljal Nik Zupančič, ki pa je zdaj selektor članske reprezentance. Mesto glavnega trenerja je prevzel Dejan Varl, nekdanji dolgoletni hokejist in kapetan Jesenic.

"Z vsemi fanti se dobro poznamo. Z nekaterimi sem celo igral, druge pa sem treniral. Bil sem pomočnik trenerja Heikkija Mälkiäja, Ildarja Rahmatullina in Mika Posme. Vesti se moramo kot profesionalci, veliko se bo treba prilagajati. Vem, da bo težko, čaka me veliko pogovorov z igralci," je poudaril Varl, ki se zaveda, da lahko treningi potekajo le v večernih urah, saj igralci dopoldne hodijo v službo.

Jeseničani bodo odigrali tudi sedem pripravljanih tekem, pet v domači dvorani. Najzanimivejša bo vsekakor tekma proti Telemachu Olimpiji v soboto, 29. avgusta, ob 19.15.

Vratarji:
Jure Pavlič
Žan Us
Grega Vilman

Branilci:
Luka Tošič
Matevž Erman
Damir Ejup
Denis Rakovič
Marko Terman
Gašper Cerkovnik
Aleš Jeklič
Luka Kraigher

Napadalci:
Aleš Remar
David Sefič
Marjan Manfreda
Miha Brus (kapetan)
Sašo Rajsar
Jure Dolinšek
Urban Sodja
Nik Lahajnar
Miha Pesjak
Tadej Čimžar
Gašper Glavič

Jeseničani v novo sezono z visokimi cilji