Dustin Jeffrey je zadnje štiri sezone igral za Pittsburgh. Foto: Reuters
Dustin Jeffrey je zadnje štiri sezone igral za Pittsburgh. Foto: Reuters

24-letni napadalec je v štirih sezonah v Ligi NHL odigral 66 tekem in dosegel 12 golov, v Ligi AHL pa je za klub Wilkes-Barre Scranton Penguins zbral 182 tekem in dosegel 52 golov. Po debiju v dresu Pittsburgha decembra 2008 je konec sezone 2008/09 s Pingvini tudi osvojil Stanleyjev pokal.

V Zagreb je prišel po nasvetu prijatelja Alana Letanga, kapetana Medveščaka, in ob pomoči enega glavnih pokroviteljev kluba, ki je plačal zavarovalnino za Jeffreyja. "Veselim se igranja za Medveščak, saj sem v zadnjih tednih slišal precej pohval na račun odličnih navijačev. Upam, da bom imel dobro minutažo, kar bo pripomoglo k ohranjanju forme do začetka lige NHL," je dejal novi član Medveščaka, ki bo v Domu športov debitiral v petek proti Znojmu. Kanadčan bo nosil dres s številko 21.

V Ligi Ebel je zdaj z Jeffreyjem sedem hokejistov iz Lige NHL. Prvi je bil Jan Muršak pri Telemachu Olimpiji, Dunaj ima v svojih vrstah Kanadčana Coreyja Potterja, Znojmo njegovega rojaka Bryana Bickella, v domovino pa so se začasno vrnili še trije avstrijski reprezentanti: Michael Grabner v Beljak, Thomas Vanek v Gradec ter Andreas Nödl v Innsbruck.