Rok Leber bo počival vse do 26. februarja. Foto: MMC RTV SLO
Rok Leber bo počival vse do 26. februarja. Foto: MMC RTV SLO
Nicholas Ross
Nicholas Ross je bil junak nedeljskega popoldneva v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ross junak tekme proti Dornbirnu

21-letni Celjan je v 44. minuti nedeljske tekme proti Dornbirnu v Tivoliju (5:2) podstavil koleno, ko je pridrsal Martin Oraže. Prejel je pet minut kazni in še disciplinsko kazen igre. Disciplinska komisija Lige Ebel mu je naložila tri tekme kazni, zato bo izpustil četrtkovo gostovanje na Madžarskem in tudi sobotno tekmo proti Sapi Fehervar v Tivoliju. Tudi po olimpijskem premoru še ne bo smel igrati v Dornbirnu 24. februarja, na led se bo vrnil 26. februarja proti Innsbrucku.

Obe tekmi proti Sapi bo moral izpustiti tudi Pascal Morency, ki je prejel štiri tekme kazni na tekmi proti Gradcu, kjer naj bi na ogrevanju izzival igralca "panterjev" na njihovi polovici.

Jan: Po porazu v Innsbrucku ni več popravnih izpitov
Olimpija je v "spodnjem domu" na četrtem mestu s štirimi točkami. Vodi Sapa z devetimi točkami, sledi pa KAC z osmimi. Obe tekmi z Madžari ta teden bosta ključni.

"Še vedno mi je žal zaradi tekme v Innsbrucku, zaslužili bi si vsaj točko. Sapa igra odlično, v nedeljo je s 5:0 odpravila Innsbruck. Na obeh tekmah bomo morali biti stoodstotni od prvega do zadnjega. Upam, da bo Jerry Kuhn ponovil formo z nedeljske tekme. V četrtek gremo na Madžarsko po zmago. Po porazu v petek v Innsbrucku nimamo več nobenega popravnega izpita. Madžare moramo obakrat premagati, če želimo ohraniti možnosti za končnico. Miha Verlič ima vročino. Upam, da se bo do četrtka že pozdravil," je pojasnil trener Ivo Jan.

Branilec Ross pravi ostrostrelec
Junak nedeljske tekme je bil branilec Nick Ross, ki je dosegel kar štiri zadetke. "Sploh se ne spomnim, kdaj sem zadnjič na eni tekmi dosegel dva zadetka. Morda sem štiri dosegel pri šestih letih. Tokrat mi je šlo zares dobro, skušal sem streljati z vseh položajev. Obrestoval se je dodaten trening z Morencyjem. Potrebovali smo zmago nad Dornbirnom, ob porazu ne bi imeli več realnih možnosti za končnico. Dornbirn nas je osmešil na zadnji tekmi (8:1). Znova smo dokazali, da se lahko kosamo z vsemi ekipami v tej ligi, če igramo disciplinirano," je poudaril 24-letni Kanadčan, ki ima ponudbo iz nemške lige. Prestopni rok se konča 15. februarja.

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta, četrtek ob 19.15:
SAPA FEHERVAR - TELEMACH OLIMPIJA

INNSBRUCK - GRADEC

DORNBIRN - KAC CELOVEC

Lestvica:                *             
SAPA FEHERVAR       4  4 0 0 +10  9 (1)
KAC CELOVEC         4  2 0 2  +5  8 (4)
DORNBIRN            4  1 0 3  -5  5 (3)
TELEMACH OLIMPIJA   4  2 0 2  +1  4 (0)
GRADEC              4  1 0 3  -5  4 (2)
INNSBRUCK           4  2 0 2  -6  4 (0)
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih   
    strelih prinaša eno točko          
( ) - točke iz rednega dela sezone
Ross junak tekme proti Dornbirnu