Jonathan Harty se je izkazal v Grenoblu. Foto: MMC RTV SLO
Jonathan Harty se je izkazal v Grenoblu. Foto: MMC RTV SLO
Tuje okrepitve že trenirajo v Tivoliju

Vratar Jeff Frazee, branilca Sacha Guimond in Jonathan Harty ter napadalca Gilbert Gabor in Raphael Bussieres so že trenirali. Napadalec Chris Langkow bo prišel v Ljubljano naslednji teden.

Treningi potekajo dvakrat na dan, kombinirajo suhe treninge in delo na ledu. Zmaji bodo odigrali tudi sedem prijateljskih tekem, čakajo še na dogovor z Beljakom. Na Jesenicah bodo gostovali 9. septembra, v Tivoliju pa bo derbi nato 13. septembra. To bo dobra priprava na sezono, saj 16. septembra prihaja Beljak na uvodni tekmi Lige Ebel.

"Nimamo še popolne ekipe, a imamo še dovolj časa, saj se sezona začenja 16. septembra. Ne moremo si privoščiti zvenečih okrepitev. Škoda je, da so se nekateri slovenski fantje odločili, da zapustijo klub. Mirnih sezon v športu ni, vsekakor pa bomo skušali storiti korak naprej," je pojasnil trener Bojan Zajc.

Kovač: Svoje finančne zmožnosti smo že izčrpali
"Manjka še Chris Langkow, ki bo prišel teden dni pozneje zaradi bolezni v družini. Prav tako bosta prišla malce pozneje Aleš Mušič in Matej Hočevar. Ko bodo reprezentanti odšli na reprezentančne priprave konec avgusta, bomo preizkusili še mlajše igralce. Tim Ograjenšek že trenira z nami in je na preizkušnji. Okostje moštva je že sestavljeno in vse poteka po načrtih," je poudaril vodja ekipe Jože Kovač, ki se zaveda, da Olimpija nima več popravnih izpitov. Vodstvo Lige Ebel jim ne bo več gledalo skozi prste pri izpolnjevanju finančnih obveznosti.

"Svoje finančne zmožnosti smo že izčrpali. Bili smo v pogovorih tudi z enim izmed reprezentantov, a se ni izšlo. Vsi tujci imajo v pogodbi klavzulo. Do 5. septembra lahko z njimi prekinemo pogodbo," je dodal Kovač.

Kranjc je želel imeti v pogodbi izhodno klavzulo
Jure Sotlar, Luka Kalan in Miha Logar so odšli na Jesenice. "Od reprezentantov je na Jesenice odšel le Aleš Kranjc. Imel je interes za prihod v Ljubljano, z njegovim zastopnikom sem bil v kontaktu. Še vedno si je želel igrati v Evropi. Pri nas je želel imeti pogodbo z izhodno klavzulo, a v to nismo mogli privoliti. Izmed naših igralcev, ki so odšli na Jesenice, je le Sotlar Ljubljančan. Verjetno je videl večjo možnost za igranje na Jesenicah. Logar in Kalan sta Gorenjca in sta se odločila za Jesenice. To ne pomeni, da morda kakšen drug Jeseničan ne bo prišel v Ljubljano. Imamo izvrstnega napadalca Nika Pema, ki je Jeseničan. Prav tako mladi branilec Srpčič," je prestope med večnima tekmecema pojasnil Kovač.

Terglav razlagal Hartyju o Olimpiji
28-letni branilec Harty je v Evropi najprej igral za Angers in bil najučinkovitejši branilec finalista francoskega prvenstva. Sledila je selitev na Švedsko, kjer je oblekel dres ekip Mora IK ter IF Björklöven. Pred sezono 2015/16 se je vrnil v Francijo. Z Grenoblom je zaigral v Ligi prvakov.

"Lani sem imel pri Grenoblu dva slovenska soigralca, naš trener pa je bil Edo Terglav. Vsi so govorili, da je Ljubljana res lepo mesto. Vsi tujci se želimo dokazati v Ligi Ebel. Zavedamo se, da je bila Olimpija v zadnjih letih na zadnjem mestu. Mi se s preteklimi sezonami ne obremenjujemo, ampak želimo izboljšati dosežke. Nova sezona je nekaj popolnoma novega," je povedal Harty, ki je navijač Ottawe Senatorsov v Ligi NHL.

Frazee si je prebral zgodbe o velikem rivalstvu
Zelo veliko je pri Olimpiji odvisno od vratarja. Lani je blestel Olivier Roy, ki je bil najbolj zaslužen za naslov državnega prvaka. 29-letni Jeff Frazee je v Ligi NHL v sezoni 2012/13 za New Jersey 19 minut branil proti Carolini. Nazadnje je igral za Esbjer Energy, s katerim je postal danski prvak.

"Želim si igrati na najvišji ravni. Do zdaj nisem igral v tako močni ligi, avstrijsko razširjeno prvenstvo je zelo močno. Mislim, da je to pravi izziv zame. Dobro sem se pozanimal o stvareh, saj sem profesionalec in imam družino. Vodstvo lige se je dogovorilo z Olimpijo o izplačevanju. Mislim, da se bodo stvari uredile," je razmišljal novi čuvaj mreže Olimpije.

Kar malce presenečeni smo bili, ko je razlagal o rivalstvu z Jeseničani. "Ne maram rdeče barve. Prebral sem si zgodbe o velikem rivalstvu med Olimpijo in Jesenicami. Zavedam se, da bomo morali te tekme dobiti, to bo pravi izziv. Tudi za navijače so ta srečanja ključnega pomena. Vsekakor bo zabavno," je še dodal Američan.

Tuje okrepitve že trenirajo v Tivoliju