Hokejisti Asiaga so bili zelo učinkoviti v prvi tretjini. Foto: Drago Cvetanović
Hokejisti Asiaga so bili zelo učinkoviti v prvi tretjini. Foto: Drago Cvetanović
Miha Brus
Miha Brus je zadel 13 sekund pred zadnjim piskom sirene v Podmežakli. Foto: BoBo

Trener Nik Zupančič je lahko računal le na 15 igralcev in dva vratarja. Težave so se začele že kmalu po začetnem sodniškem metu. Ko je na kazenski klopi sedel Marko Tarman, je bil pred vrati najbolj spreten Andreas Lutz. Železarji so nato skušali izenačiti, Miha Brus in Jure Sotlar pa nista bila dovolj natančna.

Asiago je zelo dobro igral ob prednosti igralca več. V predzadnji minuti je bil izključen Gašper Cerkovnik, po strelu Antonia Magnabosca je plošček zadel v palico jeseniškega branilca in se skotalil Žanu Usu med nogama v mrežo. V zadnji minuti so imeli Jeseničani "power play". Izredno priložnost je zapravil Žan Jezovšek, v protinapadu pa so Italijani zadeli še tretjič. Anthony Nigro je bil najbolj spreten pri odbitem ploščku.

V drugi tretjini so Jeseničani nadaljevali z igralcem več, a do znižanja izida ni prišlo. Z močnim strelom je Luka Kalan zadel le vratnico. Med 31. in 39. minuto so imeli Jeseničani kar tri priložnosti ob igralcu več, vendar niso uspeli znižati.

36 sekund pred koncem je Kalan le uspel znižati na 1:3. Zupančič je nato potegnil Usa z ledu in s šestimi igralci je kapetan Brus 13 sekund pred koncem zadel za 2:3. Razmerje v strelih na vrata je bilo 29:33.
S tretjim porazom v letošnji sezoni so železarji padli na četrto mesto. V sredo jih čaka gostovanje pri ekipi Bregenzerwald.

14. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - ASIAGO
2:3 (0:3, 0:0, 2:0)
450; Kalan 60., Brus 60.; Lutz 3., Magnabosco 19., Nigro 20.

NEUMARKT - FELDKIRCH 4:5

STERZING - KITZBÜHEL 4:2

LUSTENAU - RITTEN SPORT 0:3

BREGENZERWALD - PUSTERTAL 2:6

FASSA - KAC CELOVEC 2 5:0

CORTINA - SALZBURG 2 4:1

GARDENA - ZELL AM SEE * 4:3
* - po podaljšku

Vrstni red: Ritten 42, Pustertal 35, Feldkirch 34, Jesenice 33 točk ...