Aleš Mušič bo vsaj še leto dni branil barve zeleno-belih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič bo vsaj še leto dni branil barve zeleno-belih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Coulombe je v prejšnji sezoni igral na Norveškem za ekipo Valeringa. Na 57 tekmah je dosegel 61 točk (19 golov, 42 podaj), s čimer je bil najboljši branilec norveške lige. Coulombe je zbral tudi sedem nastopov v najmočnejši Ligi NHL, kjer je za ekipo Vancouver Canucks dosegel eno podajo.

V Ljubljano bo prišel 12. avgusta, drugi tujci pa bodo v slovensko prestolnico prišli konec tedna, saj se bodo v ponedeljek začele priprave na novo sezono.

Kapetan Olimpije Aleš Mušič, ki je bil lani po točkah najboljši slovenski hokejist v Ligi Ebel, in branilec Damijan Dervarič sta še za leto dni podaljšala zvestobo zmajem, medtem ko je mladi napadalec Ken Ograjenšek zeleno-belim obljubil triletno zvestobo.

Suhi treningi se začenjajo v ponedeljek
Skupne priprave zeleno-belih na novo sezono se bodo pričele v ponedeljek, ko se bodo zbrali v skoraj popolni postavi. Zaradi obveznosti v domovini bo manjkal le Coulombe, ki se bo treningom pridružil 12. avgusta. Preostali bodo, po uvodnem sestanku, s suhim treningom pričeli ob 10.00. Zvečer bodo nato preizkusili še novo ledeno ploskev v Tivoliju na katero se bodo podali ob 21.00.

Urnike ob petkih bo treba še uskladiti
Ljubljančani bodo sezono v Ligi Ebel začeli 7. septembra, ko v Tivoli prihaja Dunaj, kjer bosta v naslednji sezoni igrala tudi napadalec Brock McBride in branilec Jamie Fraser. Iz kluba so nam sporočili, da bodo skušali prestaviti nekatere petkove tekme, saj se bo v novi sezoni ob petkih igrala tudi košarkarska Evroliga v Stožicah. Uvodni dan Lige Ebel je na sporedu tudi tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu med Slovenijo in Švico v Stožicah.