Tomaž Razingar in Rok Pajič poskrbela za odločitev na težki tekmi z Britanci. Foto: BoBo
Tomaž Razingar in Rok Pajič poskrbela za odločitev na težki tekmi z Britanci. Foto: BoBo
Risi vendarle ugnali Britance

Britanci, ki so imeli nekaj zelo glasnih navijačev z bobni, so igrali odlično. S tako igro prav gotovo ne bodo izpadli v skupino B divizije I. Navduševal je vratar Stephen Murphy, ki je zbral 32 obramb. 9.800 gledalcev je bilo na trnih vse do štirih minut pred koncem, ko je Razingar z desne strani poskrbel za veliko veselje (3:2).

Začetek kazal, da bo šlo lažje
"V prvi tretjini smo igrali dobro, a dosegli premalo zadetkov. V drugi tretjini smo popustili, Britanci so imeli ogromno priložnosti. Tekma je bila popolnoma odprta do konca. Po pravici povedano nisem pričakoval take tekme. Začetek je kazal, da nam bo lažje. Dosegli smo hiter zadetek, potem pa zapravili preveč priložnosti. Ko nam je uspelo izenačiti, je bila tekma odprta. Na koncu sploh ni pomembno, kdo je dosegel zadetek
," je povedal "Raza", ki je igral v napadu z Andrejem Hebarjem in Rokom Pajičem.

Napadalec, ki bo čez deset dni dopolnil 33 let, je znova dokazal, da je nepogrešljiv v izbrani vrsti. V letošnji sezoni mu ni šlo vse po načrtih, z Beljakom se mu ni uspelo prebiti v končnico Lige Ebel, kar je največje razočaranje za orle v zadnjih 25 letih. Na 48 tekmah je dosegel devet golov in 19 podaj, v naslednji sezoni pa ne bo več igral za Beljačane, ki jih bo vodil zelo uspešni trener Olimpije Hannu Järvenpää.

Spustili so se na raven Britancev
"Organizacija v igri bo morala biti precej boljša. Držati se bomo morali svoje igre. Ko padeš na raven nasprotnika, je vedno težko. Težko je zdaj ugotoviti, zakaj se nam je to zgodilo. Če bi vedeli, bi to zagotovo spremenili. Dejstvo je, da je bilo čutiti nervozo. Prvič smo igrali v Stožicah, štart v domače prvenstvo je izjemno pomemben. Igra ni bila najboljša, breme je bilo veliko. Tekma je bila do zadnje minute odprta, na koncu pa je pomembna samo zmaga. Nobene razlike ne bi bilo tudi, če bi zmagali z 10:0," je pojasnil Razingar, ki je pohvalil tudi vzdušje v Stožicah. Po njegovem zadetku so gledalci stoje spremljali srečanje do konca, predtem pa je bilo čutiti veliko zaskrbljenost. Vzdušje večji del srečanja vsekakor ni bilo na ravni končnice Lige Ebel v Tivoliju.

Pričakuje nevarne Japonce

Razingar, ki je priznal, da si kazni dve minuti pred koncem ne bi smel dovoliti, je misli že usmeril k Japoncem: "To so bile tri točke za samozavest, v ponedeljek proti Japonski pa nas čaka nova naloga. Ne glede na visok poraz proti Madžarom, bodo Japonci nevarni, saj so zelo hitri. Naša igra mora biti boljša, to je najpomembneje. Veliko lažje je igrati, če imaš prednost dveh ali treh zadetkov. Treba se je zavedati, da je divizija I zdaj drugačna. Lahkega nasprotnika ni. Če zaspiš za pet minut, te lahko drago stane."

Risi vendarle ugnali Britance