Matthias Trattnig je bil mož odločitve v Salzburgu. Foto: www.alesfevzer.com
Matthias Trattnig je bil mož odločitve v Salzburgu. Foto: www.alesfevzer.com

Branilci naslova so bili utrujeni po izjemno naporni četrtfinalni seriji proti KAC-u, ki so jo dobili s 4:3 v zmagah. Na petkovi tekmi (5:2) se je poškodoval še Daniel Welser. Beljak je začel precej bolje. Eric Hunter je zadel v 5. minuti po veliki napaki obrambe rdečih bikov. Rick Schofield in Žiga Pance sta imela lepi priložnosti za povišanje vodstva. Večkrat se je izkazal Juuso Riksman, ki je bil znova v vratih Salzburga, Luka Gračnar je bil na klopi.

Salzburg je izenačil v 46. minuti, ko je bil po sijajni podaji Bena Walterja natančen John Hughes. Salzburg je dobil silovit zalet in si do konca rednega dela priigral še nekaj priložnosti.

V 64. minuti je Per Ledin pred vrati zakril pogled Jean-Philipu Lamoureuxu, Trattnig pa je z močnim strelom poskrbel za veliko veselje Salzburžanov. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 30:27.

Zmaga Linza v Znojmu
V Znojmu je prvo prvo tekmo dobil Linz (3:4). Čehi so se prebudili v zadnji tretjini (streli 18:5) po zaostanku z 1:3. Z vseh smeri so streljali proti vratom Michaela Ouzasa, ki je zbral kar 42 obramb. Roman Tomas je uspel znižati na 2:3, vendar je Jason Ulmer osem minut pred koncem dosegel ključni zadetek. Ondrej Šedivy je minuto in dve sekundi pred koncem znižal, a tudi igra brez vratarja v zadnji minuti ni obrodila sadov.

Polfinale, prvi tekmi:
SALZBURG - VSV BELJAK 1:0
* 2:1 (0:1, 0:0, 1:0)
Hughes 46., Trattnig 64.; Hunter 5.
* - v podaljšku

ORLI ZNOJMO - LINZ 0:1
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Šenkarik 36., Tomas 43., Šedivy 59.; Göhringer 5., McLean 33., DaSilva 41., Ulmer 53.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.