Rok Tičar in Žiga Jeglič sta prvi okrepitvi Slovana za novo sezono, v kateri se bodo skušali prebiti v končnico lige KHL. Foto: BoBo
Rok Tičar in Žiga Jeglič sta prvi okrepitvi Slovana za novo sezono, v kateri se bodo skušali prebiti v končnico lige KHL. Foto: BoBo
Rok Tičar, Robert Sabolič in Žiga Jeglič
V Bratislavi so potrdili govorice zadnjih tednov, da se bo Slovan okrepil s Tičarjem in Jegličem. V Nemčiji so medtem pisali, da se Slovaki pogovarjajo tudi z Robertom Saboličem. Foto: Reuters

Po govoricah in novicah zadnjih tednov je Slovan Bratislava na klubski spletni strani potrdil podpis enoletne pogodbe z dvema izmed najboljših slovenskih hokejistov. Tako 24-letni Tičar kot 26-letni Jeglič bosta vsaj do 30. aprila 2015 člana slovaškega kluba, ki tekmuje v razširjeni elitni ruski hokejski ligi oz. Kontinentalni hokejski ligi (KHL).

Nagrada tudi za uspeh v Sočiju
Po Janu Muršaku (CSKA Moskva) in Galu Korenu (lani odigral 23 tekem za Medveščaj) bosta v KHL-u zaigrala dva nova slovenska hokejista, ki sta dobila življenjsko priložnost, da se dokažeta na najvišji klubski ravni v Evropi, za kar bosta seveda tudi primerno plačana. Veliko je k odmevnemu prestopu prispeval tudi zgodovinski uspeh risov na olimpijskih igrah v Sočiju: Jeglič je prispeval 2 gola in 2 podaji, Tičar pa gol in podajo.

Jeglič iz Nemčije z naslovom prvaka
Krilni napadalec Žiga Jeglič je v torek (skupaj z Robertom Saboličem) postal prvak Nemčije s senzacionalnim Ingolstadtom, pri čemer je v končnici na 21 tekmah prispeval 4 gole in 11 podaj (4. najučinkovitejši igralec končnice DEL-a). Sezono je "Jegla" sicer začel v vrstah finskega prvaka Assata, a se tam ni najbolje znašel (2+2 na 32 tekmah), zaradi česar so ga sredi decembra posodili v Nemčijo, kjer je hitro postal nosilec igre Panterjev (4+5/11 v rednem delu). Ravno v mestu novih nemških hokejskih prvakov tudi poročajo, da se po golih prvi strelec končnice Robert Sabolič prav tako pogovarja s Slovanom.

Po dogovoru s Slovanom potisnjen na stranski tir
Center Rok Tičar je zadnja tri leta igral v Nemčiji, zadnji dve leti za velesilo nemškega hokeja Köln. Letos je bil v rednem delu 2. center moštva in je bil tudi učinkovit (9 golov in 23 podaj na 49 tekmah). A v končnici je bil "Tiki" ravno zaradi dogovora s Slovanom potisnjen na stranski tir in je tako za Morske pse na 12 tekmah prispeval le tri podaje. Po nekaj tekmah sedenja na tribuni je na koncu zaigral ravno na sedmi tekmi finala proti Ingolstadtu.

Kdor koli si je v zadnjih treh letih ogledal tekme slovenske hokejske reprezentance ali pa se spomni blestečih predstav napada JTS v dresu Jesenic, dobro ve, da je lahko podpis vseh treh "risov" zadetek v polno, saj sta medsebojna kemija in uigranost navdušujoči, kar bi moralo prinesti uspeh tudi v ligi KHL.

Skromen klub z največ navijači
Ob slabljenju slovaškega prvenstva in neuspešnih poskusih priključitve k češkemu prvenstvu se je Slovan Bratislava pred dvema letoma pridružil ruskemu KHL-u. V prvi sezoni so "orli" navdušili in osvojili 6. mesto na Zahodu, a so v končnici gladko izgubili s poznejšim prvakom Dinamom Moskvo. V prejšnji sezoni Slovanu ni šlo tako dobro in je z 11. mestom Zahoda ostal brez končnice. Pod pogodbo je ostalo 16 igralcev, večini nosilcev igre pa so se dogovori iztekli.

Slovan Bratislava sicer spada med najskromnejše klube v KHL-u, saj je imel lani drugi najmanjši proračun, kar se bo težko spremenilo tudi v prihodnosti, saj ima matično podjetje lastnika kluba finančne težave. A na drugi strani imajo odlično navijaško podporo, saj so skorajda vse tekme razprodane, pri čemer sodoben zimski stadion Ondreja Nepele sprejme več kot deset tisoč gledalcev.