Žiga Pance je decembra končno ujel pravo formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance je decembra končno ujel pravo formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bojan Zajc
Bojan Zajc ima že v mislih obe tekmi proti neugodni Sapi, ki so jo Ljubljančani izločili v lanski sezoni v četrtfinalu. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance junak v Tivoliju

V ponedeljek in torek je trener Bojan Zajc svojim izbrancem namenil prosta dneva, saj v petek ni tekme. KAC, ki bi moral gostovati v Tivoliju, bo prišel v Ljubljano 8. januarja na zimsko klasiko na stadion za Bežigradom. Zeleno-beli se bodo od srede naprej pripravljali na dve zaporedni gostovanji na Madžarskem, najprej se bodo s Sapo pomerili v nedeljo, nato pa še naslednjo sredo. Prav madžarski prvaki so na lestvici na šestem mestu, imajo pa sedem točk več od Olimpije.

Izjemen večer drugega napada
Vse štiri gole je v nedeljo za zmago nad Dorbirnom s 4:3 prispeval drugi napad Žiga Pance-Kevin De Vergilio-Miha Verlič. Preveč bremena je večino sezone slonelo na udarnem prvem napadu Jan Muršak-Brock McBride-Chris D'Alvise. Igralec tekme je bil vsekakor Žiga Pance, ki je dosegel drugi in četrti gol, podal pa je za prvega in tretjega.

"V igri z igralcem več ali celo z dvema igralcema nismo blesteli. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek, uspelo pa nam je šele v zadnji minuti. Dornbirn je bila pred nedeljo še edina ekipa, ki nam je ni uspelo premagati poleg Salzburga. Imeli smo to dodatno motivacijo. Odigrali smo zelo disciplinirano. Na domačih tekmah nam letos ne gre. Prejšnji konec tedna smo dokazali, da nam lahko tudi v Tivoliju steče, če se vzamemo skupaj. To je ključno v boju za šesto mesto, ki vodi neposredno v končnico," je povedal Ž. Pance, ki je v letošnji sezoni prispeval šest golov in sedem podaj, kar je veliko premalo za enega izmed nosilcev igre.

Počitek bo prišel zelo prav
"Zelo lepo je bilo znova doseči zadetek in s tem pomagati ekipi do zmage. Mislim, da je bil že skrajen čas, prebuditi smo se morali tudi drugi igralci, ne sme biti vse breme le na prvem napadu. Ko ne gre, pač ne gre, ne glede na to, kaj vse poskušaš," je še dodal Žiga, ki se veseli počitka: "Potrebujemo dan ali dva počitka. Malce je treba odmisliti hokej, treba se je sprositi. V sredo bomo znova spočiti in polni energije. V petek je zelo dobro, da smo prosti, v nedeljo pa gremo po novo zmago."

Zajc: Slabši obisk ni posledica naših iger
Nasmejan je bil tudi trener Zajc, ki je na 25 tekmah osvojil 28 točk, to je vsekakor lep izkupiček, a zmaji so v prvih šestih krogih dosegli le eno zmago in bili z dvema točkama na zadnjem mestu. Še en dokaz, da je začetek sezone izjemno pomemben. Tega se zaveda tudi trener Salzburga Pierre Page, ki ima z zelo drago ekipo le točko več od Olimpije.

"Ob zelo slabi igri z igralcem več in tudi z igralcem manj nam je uspelo zmagati. Take točke so zares velike. Igralci Dornbirna so izkoristili "power play", mi pa ne. Končno se je odprlo drugemu napadu, v petek je zadel tudi Jaka Zdešar. Samo tako smo lahko konkurenčni v tej ligi," je nedeljsko tekmo ocenil Zajc, ki se ne predaja v boju za 6. mesto: "Naši neposredni tekmeci v boju za šesto mesto zmagujejo. Teorija še vedno obstaja, zato se mi ne predajamo. Imeli bomo dva dni prosto, potem pa bomo normalno trenirali."

V Tivoliju je bil obisk na zadnjih dveh tekmah slab. V nedeljo je prišlo le 1.600 gledalcev. "V Ljubljani je praznično vzdušje, veliko stvari se okoli dogaja. Ob petkih imamo več obiska, ob nedeljah pa malce manj. Nedelje so v tem času bolj namenjene družinam, marsikdo je odšel na smučišče. Mislim, da slabši obisk ni posledica naših slabših igre. Zadnje čase ne igramo tako slabo. Po novoletnih praznikih se bo obisk izboljšal," je še dodal na koncu Zajc.
Tudi KAC, Linz in Salzburg za zdaj v "spodnjem domu"
Položaj na lestvici 13 krogov pred koncem rednega dela zares ni ugoden za Olimpijo, saj so v "spodnjem domu" še KAC, Linz in Salzburg. Napoveduje se "mesarsko klanje" za preostali dve mesti, ki še vodita v končnico. Tudi sodniki imajo veliko vlogo v teh obračunih, zato bi bilo precej bolj ugodno, če bi se v spodnji del lestvice preselila Znojmo in Sapa Fehervar.

Žiga Pance junak v Tivoliju