Kolesarji bodo zapeljali tudi po ljubljanskih ulicah. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kolesarji bodo zapeljali tudi po ljubljanskih ulicah. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

V soboto bodo na svoj račun lahko prišli družine in šolarji (25 km) ter tudi otroci (1500 metrov), vrhunec maratona pa bo v nedeljo, 10. junija, ko bo na sporedu glavni maraton v dolžini 156 kilometrov, ki bo tudi letos potekal po tradicionalni trasi.

Kolesarje bo pot iz Ljubljane vodila do Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, na Kladje, potem pa prek Sovodenj, Škofje Loke, Vodic in Tacna nazaj v Ljubljano. Na štartu glavnega maratona bodo spet nekatera znana imena kolesarstva na čelu z Belgijcem Johanom Museeuwom, najbrž pa letos ne bo Italijana Domenica Pozzoviva, ki trenutno odlično kolesari na Dirki po Italiji, pred dvema letoma pa je nastopil na Franji.

Penko: Vse je tako, kot mora biti
"Vse naj bi potekalo tako kot v prejšnjih letih, zato česa bistvenega ni povedati. Edina novost je kronometer, ki bo prireditev podaljšal za en dan. Za vožnjo na čas, ki bo povsem ravninska, a vseeno spektakel, smo pridobili dodatnega sponzorja, vse pa se bo dogajalo pred očmi predstavnikov Mednarodne kolesarske zveze, ki se bodo prišli prepričat, da smo sposobni prirediti svetovno prvenstvo v kronometru za rekreativce, za katerega bomo kandidirali. Na samem maratonu pa so že bili in trdijo, da nimajo česa videti, saj je vse, kot mora biti," je na predstavitvi prireditve dejal direktor maratona Gorazd Penko.