Kolesarstvo
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 7 glasov Ocenite to novico!
Geraint Thomas, zmagovalec letošnjega Kriterija Dauphine. Foto: EPA
       Ob uspehu na dirki Pariz-Nica je to moja največja zmaga. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen in jasno je, da si želim, da bi imel tudi na Touru proste roke.       
 Geraint Thomas

Dodaj v

Thomas preskočil vse ovire na poti do velike zmage

Yates napadel prepozno za končno slavje
10. junij 2018 ob 15:59
St. Gervais - MMC RTV SLO, STA

Kakšen dramatičen, a uspešen dan za britanskega kolesarja Gerainta Thomasa, ki je vendarle postal zmagovalec letošnjega Kriterija Dauphine.

Thomasu, ki je zadnjo 7. etapo začel na vrhu skupnega seštevka, je dvakrat predrlo gumo, v zadnji kilometer je pedala poganjal z zadnjimi atomi moči, a je vseeno v skupnem seštevku uspel za seboj zadržati rojaka Adama Yatesa.

Ta je etapo dobil, potem ko je približno 50 metrov pred ciljem ujel Danija Navarra in ga tudi prehitel, a za končno zmago mu je zmanjkalo trase - Thomas je dirko dobil za minuto.

Thomasu na Touru proste roke?
"Ob uspehu na dirki Pariz-Nica je to moja največja zmaga. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen in jasno je, da si želim, da bi imel tudi na Touru proste roke," pa je dejal Thomas, ki je s tem svoji ekipi nakopal nekaj težav pri izbiri kapetana za Dirko po Franciji. Chris Froome, ki je zaradi dopinških obtožb še vedno pod pritiskom, je v svoji ekipi dobil enakovrednega tekmeca in vprašanje je, ali se bodo pri Skyju odločili zanj.

Yates: Thomasa nisem mogel premagati
"Za mano je še ena težka etapa. Na srečo sem se po včerajšnjem dnevu dobro regeneriral, tako da nisem imel težav z nogami. Tokrat sem nekaj dalj časa čakal z napadom, kar se je obrestovalo. Thomasa danes v skupnem seštevku nisem mogel premagati, sem pa potrdil, da je moja forma iz dneva v dan boljša. Tour je moj glavni cilj sezone, verjamem, da bom nanj prišel odlično pripravljen. Čaka me še en cikel priprav," je dejal Yates.

Zelo dejaven je bil sicer tudi Francoz Romain Bardet, ki je na ciljnem vzponu večkrat napadel, a so ga vsakič ujeli in 'umirili'. V skupnem seštevku je dirko končal na tretjem mestu, minuto in 47 za Thomasom.

70. Kriterij Dauphine, 7. etapa

Moutiers-St. Gervais, 129 km:     
 1. A. YATES      VB  3:51:34
 2. D. NAVARRO     ŠPA   +0:04
 3. R. BARDET     FRA    0:09
 4. E. BUCHMANN    NEM    0:14
 5. G. THOMAS      VB    0:19
 6. D. MARTIN     IRS    0:24
 86. L. PIBERNIK    SLO   21:03
                   
Končni vrstni red po 7. etapi:    
 1. G. THOMAS      VB  24:43:12
 2. A. YATES      VB   +1:00
 3. R. BARDET     FRA    1:47
 4. D. MARTIN     IRS    2:35
 5. D. CARUSO     ITA    2:44
 6. E. BUCHMANN    NEM    3:05
 99. L. PIBERNIK    SLO  1:39:10
                   
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Zbornaya Komanda
# 10.06.2018 ob 16:18
v končnici gorske etape s ciljem na Mont Blancu

Hahahaha! Resno? xD
jaz jaz
# 10.06.2018 ob 17:08
v zadnjih nekaj 10 metrih je Yates prehitel Navarra. priznam, da mu nisem pretirano privoščila današnje zmage. spet pa zelo zanimivih zadnjih nekaj km
urosh444
# 10.06.2018 ob 16:39
po teh rezultatih sodeč se nam spet obeta realtivno nezanimiv Tour. Movistar bo prišel z močno ekipo, vendar vprašanje, če so se fantje pripravljeni podrediti enemu kolesarju, ki bi v GC lahko ogrozil Sky.
Kazalo