Chris Froome je lani na Vuelti zaostal le za Albertom Contadorjem. Tudi leta 2011 je bil drugi, leta 2012 pa je končal na četrtem mestu. Foto: EPA
Chris Froome je lani na Vuelti zaostal le za Albertom Contadorjem. Tudi leta 2011 je bil drugi, leta 2012 pa je končal na četrtem mestu. Foto: EPA

Na štartu bo manjkal le Alberto Contador, ki je lani ugnal Frooma na Vuelti. Španec je letos zmagal na Giru, nato pa je bil izčrpan na Touru, po petem mestu pa je končal sezono.

Geraint Thomas, Nicolas Roche, Sergio Henao, Mikel Nieve, Vasil Kirjienka, Christian Knees, Ian Boswell in Salvatore Puccio bodo pomagali Froomu. "Zelo lepe spomine imam na Vuelto, zato se zelo rad vračam v Španijo. Zelo dobro sem se spočil po Touru in pripravljen sem na nov izziv. Čaka me zelo težka naloga, saj so na štartu skoraj vsi najboljši kolesarji za tritedenske dirke," je pojasnil 30-letni Britanec.

Thomas je bil na Touru v sijajni formi, velikokrat je z ostrim ritmom strl tekmece na gorskih etapah. Vse do zadnjega tedna je bil celo na petem mestu v skupnem seštevku, potem pa mu je zmanjkalo moči v Alpah. Thomas bo prvič vozil Vuelto.

"Letošnje poletje je bilo nepozabno za našo ekipo. Tretjič se je Sky veselil zmage na Touru. Pogovorili smo se in zdaj smo vse misli usmerili k Vuelti. Imamo zelo močno ekipo, ki je sposobna pomagati Froomu do zmage, a čakajo nas trije zelo težki tedni," je poudaril menedžer Skya Dave Brailsford.

Izjemno močni ekipi Movistar in Astana
Froome je na Touru ugnal Naira Quintano, Alejandra Valverdeja (oba Movistar) in Vincenza Nibalija. Vsi trije bodo na štartu Vuelte, poleg Nibalija pa bosta za Astano vozila še Mikel Landa in Fabio Aru, ki sta zasedla drugo in tretje mesto na letošnji Dirki po Italiji.