Najprej bodo morali kolesarji opraviti z Alpami, odločitev pa bo padla v Pirenejih. Naslov brani Avstralec Cadel Evans. Foto: EPA
Najprej bodo morali kolesarji opraviti z Alpami, odločitev pa bo padla v Pirenejih. Naslov brani Avstralec Cadel Evans. Foto: EPA
Jani Brajkovič
Glavni slovenski adut bo Jani Brajkovič. Foto: BoBo
Spremljajte letošnji Tour na TVS 2 in na MMC-ju

Vse se bo začelo v petek, torej dan pred začetkom dirke, ko bomo ob 17.20 predvajali posebno 30-minutno oddajo z naslovom "Pred dirko po Franciji", ki so jo pripravili Tomaž Kovšca, Miha Mišič, David Črmelj in Boštjan Ogris. V njej se bomo spomnili lanske dirke, predstavili letošnjo ter oddajo obogatili z zanimivostmi in z izjavami najpomembnejših akterjev. Pod posebnim povečalom bo Jani Brajkovič, ki ima visoke apetite v skupnem seštevku. Na Touru bodo nastopali tudi Grega Bole, Borut Božič in Kristijan Koren.

Začetek s prologom, nato prenosi zadnjih 14 etap
Prenosi na TV Slovenija in MMC-ju se bodo začeli s sobotnim prologom, od 7. do 22. julija pa si bodo gledalci lahko ogledali vseh 14 etap. Dirko bo komentiral Tomaž Kovšca, strokovni komentator pa bo Martin Hvastija. Miha Mišič bo prenose popestril z zanimivimi statističnimi podatki, Boštjan Ogris pa bo pripravljal prispevke, s katerimi bomo obogatili prenose.

Posebna ekipa bo spremljala karavano do Pariza
Prvič v zgodovini Toura Televizija Slovenija na prizorišče pošilja novinarja in snemalca. Novinar David Črmelj, nekdanji kolesar, se bo na prizorišče odpravil 12. julija, tako da bo v Francijo prispel na cilj 11. etape z zaključkom v Alpah. S snemalcem bosta nato s kolesarsko karavano potovala vse do Pariza. Poudarek bo predvsem na pripravi posebnih zgodb iz zakulisja. Predstavljala bosta tudi posamezne etape, se pogovarjala z različnimi gosti in strokovnjaki ter seveda s Slovenci.

Portal posvečen Touru in aplikacija "Navidezna dirka"
Vse informacije o Dirki po Franciji boste našli na posebnem podportalu MMC-ja www.rtvslo.si/tour2012. Pripravljamo tudi novost. V aplikaciji "Navidezna dirka" boste v vlogi športnega direktorja sestavili moštvo desetih kolesarjev in tekmovali z drugimi uporabniki. Več o tem v prihodnjih dneh.

Spremljajte letošnji Tour na TVS 2 in na MMC-ju