Alberto Contador in Chris Froome sta glavna favorita za zmago na 101. Dirki po Franciji. Foto: EPA
Alberto Contador in Chris Froome sta glavna favorita za zmago na 101. Dirki po Franciji. Foto: EPA

Kolesarja ekipe Sky nista ravno najboljša prijatelja, že pred začetkom dirke pa je jasno, da bo v vlogi kapetana Froome, 34-letni Wiggins pa se je že sprijaznil z vlogo pomočnika.

Froome bo branil lansko zmago na kriteriju Dauphine, ki se začenja v nedeljo. Wiggins, ki je zmagal na Dirki po Kaliforniji, se bo pripravljal na švicarskem krogu, ki se začenja 14. junija.

"Dauphine in Dirka po Švici sta izjemno težki dirki, na obeh želimo biti v ospredju. Po koncu obeh dirk bomo sestavili moštvo za Tour," je povedal direktor ekipe Sky Dave Brailsford.

Porte bo desna roka Frooma
Froome bo imel močno ekipo pomočnikov, Richie Porte, Vasil Kirjienka, David Lopez, Mikel Nieve, Danny Pate, Geraint Thomas in Xabier Zandio mu bodo pomagali na Dauphineju.

Joe Dombrowski, Christian Knees, Luke Rowe, Dario Cataldo, Philip Deignan, Ben Swift in Pete Kennaugh potujejo z Wigginsom v Švico.

29-letni Froome se je zelo zavzel za Avstralca Porta. "Richie je v odlični formi in ima potencial za stopničke v Parizu. Zelo težko bo določiti deveterico za Tour, nekaj zelo močnih kolesarjev bo odpadlo," je pojasnil lanski zmagovalec Toura.