Miami je po zmagi na Pacersov na prvi tekmi izničil prednost domačega terena Indiane na drugi, zdaj pa je na tretji povedel v seriji. Foto: Reuters
Miami je po zmagi na Pacersov na prvi tekmi izničil prednost domačega terena Indiane na drugi, zdaj pa je na tretji povedel v seriji. Foto: Reuters
Ray Allen
Ray Allen je zgrešil oba meta za dve točki, a zadel vse štiri izza črte. Foto: Reuters
Paul George
Paul George se je nekoliko prepozno prebudil. Foto: Reuters

ači dvorani. V končnici so letos dobili vseh šest tekem, na zadnjem srečanju pa so za vodstvo v seriji z 2:1 ugnali Indiano z 99:87.

Po 'brejku' na drugi tekmi v Indianapolisu so zdaj v boljšem položaju v finalu Vzhodne konference aktualni prvaki, ki bodo imeli pred domačimi gledalci tudi naslednjo tekmo in glede na predstave v končnici bi lahko pred potjo v Indiano imeli prvo zaključno žogico. Pacersi so v American Airlines Areni sicer silovito začeli. Povedli so s 17:4, v drugi četrtini pa so vodili tudi s 37:22.

Naveza James-Wade in Allenove trojke
Vendar so se Heati po zaslugi čvrste obrambe in razigranega dvojca LeBron James-Dwyane Wade vrnili v igro. Goste so ujeli, potem ko so jih prisilili v kar pet zaporednih izgubljenih žog. V tretji četrtini je James po petih minutah igre zabil za 52:51 in vodstva branilci naslova niso več izpustili iz rok.

Miami je izza črte metal 10/18, vse štiri poskuse je zadel Ray Allen, ki je prispeval trojke v ključnih trenutkih, na koncu pa je izkušeni ostrostrelec prispeval 16 točk. Najboljši strelec tekme je bil s 26 James, Wade pa jih je dodal 23. Znova je razbremenil LeBrona in tudi na tretji tekmi serije vknjižil več kot 20 točk.

Pacersi se niso znašli proti agresivni obrambi
Pri Pacersih je bil s 17 točkami najboljši strelec Paul George, ki pa je – v nasprotju s soigralci – slabo začel in je zgrešil pet od prvih sedmih metov, potem pa se je prepozno prebudil. 16 točk je dodal center Roy Hibbert, ki pa je ujel le dve odbiti žogi, dvojni dvojček – 10 točk in 11 skokov – je vpisal Lance Stephenson.

"V prvi četrtini smo bili popolnoma izgubljeni, kar imajo zasluge Pacersi, ki so vzpostavili izjemen ritem. Toda serije ne moremo igrati, kot želi Indiana in v drugi četrtini smo se vrnili. Pokazali smo svojo moč, " je po tekmi povedal trener Heatov Erik Spoelstra. "Dobro smo začeli. Pozneje, ko smo imeli težave z osebnimi napakami, pa nismo dobro odreagirali. Nismo se znašli proti agresivni obrambi in smo dopustili, da so prevzeli pobudo," pa je dodal njegov kolega na klopi Indiane Frank Vogel.

KONČNICA, Vzhod, finale, tretja tekma:
MIAMI (2) - INDIANA (1) 2:1
99:87 (14:21, 24:21, 33:22, 28:23)
James 26, Wade 23, Allen 16, Bosh in Cole po 9, Chalmers 6, Haslem 4, Andersen in Battier po 3; George 17, Hibbert 16, West 13, Stephenson 10 in 11 skokov, Hill in Scola po 8, Watson in Butlet po 6, Mahinmi 3.

Zahod, finale, tretja tekma, nedelja:
OKLAHOMA (2) - SAN ANTONIO (1) 0:2

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1.