Sani Bečirović ni bil v načrtih Božidarja Maljkovića za letošnje evropsko prvenstvo. Foto: Reuters
Sani Bečirović ni bil v načrtih Božidarja Maljkovića za letošnje evropsko prvenstvo. Foto: Reuters

Bečirović je s Panathinaikosom leta 2007 osvojil naslov evropskega prvaka, v bogati karieri je igral za številne evropske klube.

"Občutki so res dobri. Zelo hitro so se javili, tako da sem letos hitro podpisal pogodbo. To je tudi zaradi dejstva, ker moramo biti hitro pripravljeni za nastop na azijskih igrah. Podpisal sem za nastop na igrah, nato pa še do konca prihajajoče sezone 2013/14. Tako jaz, kot moj menedžer Boris Gorenc sva mnenja, da gre za vrhunski klub, ki je podoben evropskim. Igral sem že tam, mesto mi je bilo všeč, vem kam se podajam. Zdaj bo potrebno pospešiti priprave. Imel sem že kar nekaj fizičnih, zdaj začenjam vaditi z žogo. Računam, da se bom ekipi pridružil čez približno dva tedna. Zaenkrat še ne vem, ali bom letel v Iran, ali pa se bom ekipi pridružil na pripravah na Madžarskem. Letos bo bolje poskrbljeno, kot v pretekli sezoni. Klub je bolje organiziran, je bolj profesionalen. Tukaj začenjam novo zgodbo. Naš cilj je, da osvojimo prvenstvo," je povedal Bečirović, ki se je v lanskem prvenstvu z nekdanjo ekipo Petrochemi že pomeril s trenutnim delodajalcem.

Foolad Mahan je moštvo, ki je Bečiroviću v lanski sezoni prizadejalo redek poraz, potem pa jih je v polfinalu izločil Mahram Memija Bečirovića.