Fotografija Bena Udriha na zadnji uradni tekmi za Slovenijo je zdaj stara že osem let. Foto: Aleš Fevžer
Fotografija Bena Udriha na zadnji uradni tekmi za Slovenijo je zdaj stara že osem let. Foto: Aleš Fevžer

V pogovoru za POP TV je 31-letni Savinjčan zatrdil, da je pripravljen sodelovati, če ga Jure Zdovc potrebuje. Najuspešnejši slovenski selektor, ki je z Benom tudi igral, osvojil ABA-ligo ter ga povabil na svojo poslovilno tekmo, je zadnji, ki je na pripravah zbral praktično vse najboljše slovenske košarkarje. Tudi Bena, ki se je nato poškodoval na zadnji tekmi pred Eurobasketom leta 2009 na Poljskem, kjer je Slovenija zasedla četrto mesto.

Zdovc je ob prihodu na selektorsko mesto o vprašanju, ali je pomislil tudi na igralce, ki so se v zadnjih letih odpovedali reprezentanci, tu sta mišljena Udrih in Saša Vujačić, ki je tudi leta 2009 prišel na priprave, a jih kmalu potem zapustil, povedal: "Tudi na te igralce sem pomislil. Po eni strani, ko daš igralce na spisek, jih je dovolj, po drugi strani pa je Slovenija majhna in je vsak igralec dobrodošel. Še razmišljam. Absolutno je treba videti, kako stvari stojijo. Tudi ta ideja mi je prišla na misel. Vse je odvisno, na katerih mestih in kateri igralci. Vemo, da smo nekje "tanjši" in imamo določena mesta slabše pokrita."

Udrih je slovenski dres nosil na evropskem prvenstvu leta 2001 v Turčiji, ko je bil star komaj 19 let, in na svetovnem prvenstvu 2006, ko je tudi odigral zadnjo uradno tekmo za izbrano vrsto. Lani je Božidar Maljković dolgo zatrjeval, da mu je Beno obljubil sodelovanje, toda odpovedal je obe evropski prvenstvi pod taktirko srbskega strokovnjaka. Zaradi poroke ni nastopil v Litvi, domače prvenstvo pa je odpovedal kar prek SMS-a. Leta 2010 je priprave pod vodstvom selektorja Memija Bečirovića za svetovno prvenstvo v Turčiji zapustil zaradi nezadovoljstva glede vlog v reprezentanci.