Primož Brezec je lani odlično igral za Samaro, v letošnji sezoni pa ni dobival veliko priložnosti. Foto: Reuters
Primož Brezec je lani odlično igral za Samaro, v letošnji sezoni pa ni dobival veliko priložnosti. Foto: Reuters

216 centimetrov visoki slovenski center se je moštvu pridružil pred letošnjo sezono. Lani je odlično igral za Samaro. Navdušil je tudi v Evropi, potem pa se je preselil v bogatejšo Lokomotivo, kjer pa je dobil malo priložnosti. Naigral se ni ne v ruskem državnem prvenstvu ne v Evropskem pokalu in tudi ne v VTB-ligi.

Zanimivo, da je Maljković v pogovoru za MMC pred časom dejal, da je razlog neigranja Brezca predvsem v tem, da je on visoki igralec, večina nasprotnikov v državnem prvenstvu in regionalni ligi pa igra z nižjimi košarkarji na tem položaju. Na uradni klubski strani so po porazu z Lietuvosom Rytasom, pri katerem je dobro igral izjemno talentirani center Jonas Valančiunasa, zapisali, da je težko igrati brez pravega centra.

Brezec, ki bo letos dopolnil 33 let, je kariero začel v domači Sežani pri Kraškem Zidarju, nato pa je tri leta nosil dres ljubljanske Olimpije. Iz Tivolija se je nato podal v Ligo NBA, kjer je oblekel dres Indiana Pacersov, Charlotte Bobcatsov, Detroit Pistonsov, Toronto Raptorsov, Philadelphia Sixersov in Milwaukee Bucksov. Najboljše igre je prikazal v dresu novonastalih Risov. Vmes je igral še za rimski Virtus.