Vladimir Dašić je tekmo sklenil z atraktivnim zabijanjem, po katerem je več kot 5.000 gledalcev ponorelo od navdušenja. Foto: EPA
Vladimir Dašić je tekmo sklenil z atraktivnim zabijanjem, po katerem je več kot 5.000 gledalcev ponorelo od navdušenja. Foto: EPA

Derbi kroga je bil v Podgorici, kjer so Črnogorci v nabito polni dvorani Morača še drugič v kvalifikacijah vzeli mero Srbiji. Varovanci Dude Ivkovića so na začetku povedli s 16:3, vendar so jih gostitelji do konca polčasa ujeli in odšli na odmor s tremi točkami naskoka (32:29).

Prednosti Črnogorci niso več izpustili iz rok. Srbi so se najbolj približali na začetku zadnje četrtine (59:56), a so Črnogorci tudi ta napad odbili in v zaključku prišli do zanesljive zmage. Z 20 točkami je bil najučinkovitejši Sead Šehović, eno ključnih vlog pa je imel nekdanji igralec Uniona Olimpije Vladimir Dašić, ki je dosegel 13 točk. Pri Srbiji sta bila "dvomestna" Miloš Teodosić in Nemanja Bjelica (11). Črna gora ima po sedmih krogih prav toliko zmag.

Nastop na evropskem prvenstvu so si neposredno zagotovile gostiteljica Slovenija ter Makedonija, Francija, Velika Britanija, Grčija, Litva, Rusija in Španija. Prek kvalifikacij se bo na EP uvrstilo še 16 ekip.

Vrstni red po skupinah po sedmih krogih
Skupina A:
Črna gora 14, Srbija, Izrael in Estonija po 11, Slovaška in Islandija po 8 točk.

Skupina B: Nemčija 10, Bolgarija in Azerbajdžan po 9, Švedska 8, Luksemburg 6 točk.

Skupina C: Ukrajina 11, Hrvaška 10, Avstrija 8, Madžarska 7, Ciper 6 točk.

Skupina D: BiH 10, Gruzija 9, Latvija in Nizozemska po 8, Romunija 7.

Skupina E: Finska 10, Poljska in Belgija po 8, Švica 7, Albanija 6.

Skupina F: Italija 12, Češka 10, Turčija 8, Belorusija 7, Portugalska 5.