Na vprašanja mladih je tokrat odgovarjal Simon Petrov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na vprašanja mladih je tokrat odgovarjal Simon Petrov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Dragić
Trenerji bi morali mladim pustiti več svobode, je prepričan Goran Dragić. Foto: EPA

Fantje so ga spraševali, kako se je počutil, ko je dosegel odločilni koš proti Unionu Olimpiji na poti Krke k prvemu naslovu državnega prvaka, kje v tujini mu je bilo najlepše in ali je težje biti trener ali igralec. Njegovim odgovorom prisluhnite na spodnji povezavi, na kateri lahko poslušate oddajo v celoti.

Težje biti trener kot košarkar
Omenimo le, da Petrov pravi, da je težje biti trener kot igralec, ker košarkar razmišlja predvsem o svoji igri, trener pa mora po treningu razmišljati še sto drugih stvari.

Goran Dragić je mladim fantom svetoval, naj košarko igrajo z užitkom. "Nihče jih ne sme siliti. Trenerji se preveč derejo na mlade. Naj jih pustijo igrati in le popravljajo njihove napake," je še ošvrknil trenerje mlajših kategorij.

Kristijan Smodiš: Moj vzornik je oči
Učenci OŠ Grm v Novem mestu so v oddaji, ki bo do začetka septembrskega evropskega prvenstva na sporedu na Valu 202 vsako nedeljo ob 16.30, še povedali, da je za uspeh moštva najpomembnejši organizator igre, in našteli svoje vzornike: Kristijanu Smodišu je vzor njegov oče Matjaž, trikratni evropski prvak, ki se je s košarko spoznal prav med šolanjem na OŠ Grm.

Nagradno vprašanje: Nagrada dve vstopnici
Nagradno vprašanje v oddaji Mladi in legende … na en koš je: Kateri slovenski košarkar ima največ nastopov za našo člansko reprezentanco? Odgovore pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do vključno srede, 19. 6. 2013. Izžrebali bomo dva nagrajenca. Ime nagrajenca boste izvedeli v oddaji Mladi in legende … na en koš v nedeljo, 23. 6., ob 16.30 na Valu 202.
Nagrajenca prejšnje nagradne igre sta Francka Butja iz Zgornjega Prhovca pri Izlakah (praktična nagrada organizatorja EP-ja 2013) ter Katja Kregar iz Rogaške Slatine (dve vstopnici za eno izmed pripravljalnih tekem slovenske reprezentance), ki sta pravilno odgovorili, da je Sašo Ožbolt za Union Olimpijo igral devet zaporednih sezon.