Na vprašanja mladih je odgovarjal Darko Mirt. Foto: Sandi Fišer
Na vprašanja mladih je odgovarjal Darko Mirt. Foto: Sandi Fišer

Občudujoče so zavzdihnili, ko jim je odgovoril, da je zadel prek 50 prostih metov zapored. V oddaji Mladi in legende … vsi na en koš jim je zaželel, da bi tudi sami kdaj oblekli dres slovenske reprezentance ter spet doživeli mariborske prvoligaške derbije vzhodnega in zahodnega brega Drave, ko je bilo na tribunah več tisoč ljudi in sta imela oba kluba svojo glasbeno spremljavo: Branik podporo Čudežnih polj, ŽKK pa Alfija Nipiča.

V oddaji, ki združuje različne generacije košarkarjev in je na Valu 202 na sporedu vsako nedeljo ob 16.30 so mladeniči še ugibali, zakaj ima koš mrežico, košarkarski nasvet iz svojega trenerskega repertoarja je zaupal Jure Zdovc, kakšno je pred evropskim prvenstvom pri nas razpoloženje v Srbiji, pa je poročal reporter Radia Srbija. Oddajo lahko poslušate s klikom na drsnik spodaj.
Nagradno vprašanje:
Mladi košarkarji so Darka Mirta vprašali tudi, ali je kdaj zabil. S tem je povezano tudi naše nagradno vprašanje: Koliko je visok nekdanji reprezentant Darko Mirt?
Odgovore pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do srede, 17. julija, do polnoči. Izžrebana bosta dobila praktično nagrado Eurobasketa 2013 oziroma dve vstopnici za pripravljalne tekme slovenske košarkarske reprezentance.