Aleš Križnar z generalnim sekretarjem Fibe Europe Kamilom Novakom. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Križnar z generalnim sekretarjem Fibe Europe Kamilom Novakom. Foto: Aleš Fevžer
Eurobasket: Predstavniki reprezentanc zadovoljni

V Sloveniji so te dni na obisku predstavniki iz 18 zvez, ki se bodo septembra udeležile evropskega prvenstva. Ogledali so si športne dvorane, spoznali infrastrukturo, v kateri bodo bivale reprezentance, odkrili slovensko kulinariko in bili z videnim več kot zadovoljni.
Od skupno 24 držav, ki bodo sodelovale na EuroBasketu 2013, so manjkali predstavniki Španije in Litve, ki so si prizorišča ogledali že pred časom, ter nekaterih držav z Balkana, ki bodo oglede zaradi bližine oziroma sodelovanja na pripravljalnih tekmah v Sloveniji opravili v prihodnjih mesecih. V ponedeljek so si udeleženci obiska ogledali Koper, Jesenice ter Celje, v torek pa še Ljubljano s Tivolijem, Stožice ter dvorano na Ježici, ki bo služila za treninge.

Na obisku tudi Novak
Čeprav v večini dvoran trenutno potekajo manjša (Celje, Koper) ali večja gradbena dela (Jesenice), prenova Tivolija pa se bo začela čez nekaj dni, so predstavniki zvez ugotovili, da so dvorane primerne za največji športni dogodek letos v Evropi.
Križnar je dodal, da so bili zadovoljni tudi s potekom obiska in pripravljenostjo organizatorjev, da jim čim bolje predstavijo Slovenijo in omogočijo udobno bivanje v času prvenstva. Obiska so se udeležili tudi praktično vsi najpomembnejši ljudje iz Fibe Europe na čelu z generalnim sekretarjem Kamilom Novakom.

Eurobasket: Predstavniki reprezentanc zadovoljni