Pau Gasol je dres Lakersov zamenjal za dres Chicaga. Foto: Reuters
Pau Gasol je dres Lakersov zamenjal za dres Chicaga. Foto: Reuters

Gasol je v ligi NBA igral za Lakerse vse od leta 2008 in z njimi dvakrat osvojil naslov prvakov. Dvakrat naj bi zavrnil podaljšanje pogodbe z Lakersi. Gasol je tudi pomemben steber španske reprezentance. To je na svetovnem prvenstvu leta 2006 popeljal do naslova prvakov, na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012 pa se je s Španijo veselil srebra.

Utah zadržal Haywarda, k Phoenixu Thomas
Utah je za 63 milijonov dolarjev in štiriletno pogodbo zadržal Gordona Haywarda, Phoenix Gorana Dragića je iz Sacramenta pripeljal Isaiaha Thomasa, tako da se lahko Sonca zdaj pohvalijo z udarno linijo organizatorjev igre Dragić - Eric Bledsoe - Thomas. Prvaki iz San Antonia so za tri leta podaljšali pogodbo z avstralskim organizatorjem igre Pattyjem Millsom.

Pierce v Washington
Paul Pierce je podpisal dveletno pogodbo v vrednosti 10 milijonov dolarjev z Washingtonom. Po Bostonu in Brooklynu je to tretji klub v Piercevi 16-letni profesionalni karieri, od tega je zdržal le eno sezono pri Netsih. Pierce naj bi zasedel mesto Trevorja Arize, ki se za štiri leta in 32 milijonov dolarjev seli k Houstonu.

James v živo na finalu SP-ja
LeBron James se je po odločitvi, da se iz Miamija znova preseli v svoj domači Cleveland, prvič pojavil v javnosti v Rio de Janeiru, dan pred velikim finalom svetovnega prvenstva, ki si ga bo v živo tudi ogledal. James se je v Braziliji srečal s svojim velikim prijateljem, zdaj znova tudi soigralcem, Andersonom Varejaom, ob tem pa se seveda udeležil tudi nekaj promocijskih dogodkov. Pika na i bo finale med Nemčijo in Argentino.

James: Nemci imajo ekipo, Argentinci pa Messija
"Prvič sem v Riu, tu sem tudi zaradi vznemirjenja. To je zares velik šport. V nogometu moraš igrati kot ekipa. To je več kot finale lige NBA v svetovnem pomenu. Tu vsi najboljši igralci predstavljajo svoje reprezentance. Nemci imajo boljšo ekipo, a Argentina ima enega najboljših, če ne najboljšega igralca na svetu, Messija. Bomo videli. Naj odigrajo svoje."

Podpisal naj bi le za dve leti
Glede svoje prihodnje klubske kariere, je bil morda prvi zvezdnik lige kratek: "To je zares razburljiv čas zame, pripravljen sem na izziv." James naj bi po poročanju ameriških medijev podpisal le dveletno pogodbo v vrednosti 42,1 milijona ameriških dolarjev, tako bi za sezono 2016/17 ob nekoliko bolj donosni pogodbi lige za televizijske pravice tudi sam lahko podpisal bogatejšo pogodbo.

Anthony najverjetneje ostaja v New Yorku
Zdaj je največja "riba" na tržnici Carmelo Anthony, ki pa naj bise po zadnjih napovedih odločil ostati v New Yorku, ki ga je kot vodja košarkarskih operacij pred novo sezono prevzel legendarni Phil Jackson. 30-letni krilni igralec naj bi se odločal med Knicksi in Chicagom, ki bi mu zaradi omejitev plač lahko ponudil le štiriletno pogodbo za 75 milijonov dolarjev, v New Yorku pa bi lahko podpisal za pet let v vrednosti 129 milijonov. A bi se lahko odločil za manj, da Jacksonu omogoči nakup kakovostnih okrepitev.