Dwight Howard bi poleti postal prost igralec, a je podaljšal pogodbo tudi za naslednjo sezono. V svojih vrstah si ga zelo želijo New Jersey Netsi. Foto: EPA
Dwight Howard bi poleti postal prost igralec, a je podaljšal pogodbo tudi za naslednjo sezono. V svojih vrstah si ga zelo želijo New Jersey Netsi. Foto: EPA
Stan Van Gundy
Stan Van Gundy je celo pred televizijskimi kamerami priznal, da je Howard že prosil vodstvo kluba za zamenjavo trenerja. Foto: EPA

"Čustveno je to zelo težko zame. Zelo mi je hudo, ko ljudje govorijo, da nočem več igrati za Magice. Skušal sem igrati, a se je stanje hrbta le še poslabšalo," je pojasnil 26-letni center. Howard bolečine v hrbtenici čuti že vse od marca. Prejšnji teden ga je podrobno pregledal Robert Watkins v Los Angelesu in ugotovil, da gre za diskus hernijo, zato bo potrebna operacija.

Najprej je bil načrt, da bo počival maksimalno dva tedna, zdaj pa je že jasno, da je zanj sezona končana, prav tako pa bo izpustil tudi olimpijski turnir. "Pogovarjal sem se z zdravniki, s polnim kontaktom lahko začnem igrati čez štiri mesece. Prepričan sem, da se lahko vrnem še močnejši," je optimističen Howard.

V sedmih letih izpustil le sedem tekem
V Orlandu že vso sezono ugibajo o statusu Howarda, ki se ne razume s trenerjem Stanom van Gundyjem. Ameriški mediji so že večkrat poročali, da ne bo več igral za Magice, če bo trener ostal tudi v naslednji sezoni. Howard je marca podpisal aneks k pogodbi, ki zdaj določa, da bo ostal tudi v naslednji sezoni.

V letošnji sezoni je moral izpustiti že osem tekem, medtem ko je v prvih sedmih letih skupaj izpustil le sedem tekem. Odigral je 621 tekem, skupaj to pomeni 22.471 minut, kar je največ med centri v moderni dobi v prvih osmih letih kariere.

V končnici verjetno proti Pacersom
Poškodovan je tudi Hedo Türkoglu, v prvi peterki so na zadnjih tekmah začeli Glen Davis, Jason Richardson, Ryan Anderson, J. J. Redick in Jameer Nelson. Magici so trenutno na šestem mestu na Vzhodu in se bodo v 1. krogu končicne verjetno srečali z Indiano.

Zadnji seznam 12 igralcev reprezentance ZDA za olimpijske igre bo znan 18. junija, poleg Howarda bo manjkal tudi najboljši igralec Portlanda LaMarcus Aldridge.