Bo Kyrie Irving poskrbel za razpad Clevelandove velike trojke? Foto: Reuters
Bo Kyrie Irving poskrbel za razpad Clevelandove velike trojke? Foto: Reuters

25-letni branilec naj bi želel prestopiti v klub, kjer bo imel priložnost, da je najboljši strelec. Ne želi biti več v senci LeBrona Jamesa, ki se je h Cavaliersom vrnil pred tremi leti.

ESPN poroča, da naj bi bil prva Irvingova izbira San Antonio, mogoč pa je tudi odhod k New York Knicksom, v Miami Gorana Dragića ali Minnesoto, kamor je prejšnji mesec iz Chicaga prestopil njegov dober prijatelj Jimmy Butler. Knicksi naj bi razmišljali, da za Irvinga Clevelandu ponudijo Carmela Anthonyja in prihodnje izbore v prvem krogu nabora.

Irvingov agent Jeff Wechsler informacij o prošnji Irvinga za zamenjavo ni ne potrdil ne zanikal.

Cleveland je trenutno brez generalnega menedžerja kluba, saj z Davidom Griffinom prejšnji mesec niso dosegli dogovora o podaljšanju pogodbe.

Irving, ki ima pogodbo do leta 2020, je v Cleveland leta 2011 prišel kot številka ena na naboru. Irving, James in Kevin Love so v preteklih treh sezonah popeljali Cavalierse v finale Lige NBA, lani so se tudi veselili naslova. Letos so morali spet priznati premoč Golden Statu. Irving je v zadnji sezoni v povprečju zbiral po 25,2 točke na tekmo in 5,8 podaje, trojke pa je metal 40-odstotno.
Gasol in Wall ostajata zvesta Spursom oz. Wizardsom
Španski veteran Pau Gasol je podpisal novo triletno pogodbo s San Antoniem. 37-letnik je v Teksas prišel lani, v pretekli sezoni je v statistiko v povprečju vpisal po 12,4 točke, 7,8 skoka in 2,3 podaje. Gasol je za prihodnjo sezono sprejel znižanje svoje plače in s to potezo klubu omogočil možnost za nakup nekaterih novih igralcev. V San Antonio so tako že prišli Rudy Gay, Brandon Paul in Joffrey Lauvergne, klub pa se dogovarja tudi za podaljšanje pogodbe z legendo svoje ekipe, Argentincem Manujem Ginobilijem.

John Wall je podaljšal sodelovanje z Washingtonom, po poročanju ameriških medijev pa bo za novo štiriletno pogodbo prejel kar 170 milijonov dolarjev. 26-letni branilec je v pretekli sezoni v povprečju dosegal po 23,1 točke in 10,7 podaje na tekmo, ob Russellu Westbrooku (Oklahoma City) in Jamesu Hardnu (Houston) pa je bil edini v ligi, ki je na tekmo zbral več kot 20 točk in deset podaj na tekmo.