Kaj pripravlja Miamijeva
Kaj pripravlja Miamijeva "velika trojica"? Foto: Reuters

Wade, 10-kratni udeleženec All-Star tekme, je obvestil vodstvo kluba, da dve leti predčasno prekinja pogodbo z Vročico, kar pomeni, da bo s 1. julijem lahko govoril in se pogajal s katerim koli klubom. Mediji namigujejo, da je podobno storil tudi že Bosh, a pri Heatih tega še niso potrdili. Bosh ima sicer čas, da to stori, do ponedeljka. Vsi trije so se pred tremi dnevi srečali na skupnem kosilu in razpravljali o (skupni) prihodnosti.

Pričakovati je bilo, da bodo naredili te poteze, seveda pa zdaj še zdaleč ni izključeno, da bodo vseeno ostali na Floridi. Morda je za to celo še največja možnost. Eden izmed načrtov namreč je, da bi s podpisom novih, krajših in cenejših pogodb sprostili več prostora za plače za gradnjo kakovostne klopi za v prihodnje. Letošnji poraz v finalu s San Antoniom je bil namreč še posebej boleč. Pred štirimi leti je "velika trojica" podpisala enakovredne pogodbe, letos pa bi glede na prikazane igre in nosilno vlogo zlasti Wade in Bosh morala sprejeti nižjo finančno ponudbo.


V ligi NBA odmeva tudi nova afera Jasona Kidda, ki je po neuspešnem prigovarjanju, da namesto trenerskega prevzame mesto vodje košarkarskih operacij v Brooklynu, zdaj pred selitvijo v Milwaukee, kjer bi mu želeno vlogo namenili. Kidd je lani podpisal triletno pogodbo z Netsi, tako da se morata kluba med seboj še dogovoriti glede prestopa.

Wade je vso profesionalno kariero od leta 2003 član Miamija in je z njim osvojil tri naslove prvake, med drugim tudi dva v zadnjih štirih finalih lige. Skupaj z Wadom je pogodbo prekinil tudi Udonis Haslem, kar pomeni, da ima Miami za prihodnjo sezono prostih kar 45 milijonov dolarjev, seveda bi se ta znesek ob Boshevi prekinitvi še povečal.