Klubsko košarkarsko sezono odpirata Tajfun in Krka. Foto: www.alesfevzer.com
Klubsko košarkarsko sezono odpirata Tajfun in Krka. Foto: www.alesfevzer.com

V obeh ekipah bo nekaj novih košarkarjev, s katerimi bosta ekipi nato nadaljevali sezono v državnem prvenstvu, Ligi Aba in pokalu Fiba. Tajfun v superpokalu, ki ga bo kot vselej v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije organiziral klub, ki je v pretekli sezoni napredoval v prvo ligo, igra prvič. Škofja Loka je superpokal gostila že pred desetimi leti. Prvič v zgodovini se bo zgodilo, da v superpokalu ne bo zaigrala Union Olimpija. Tajfun in Krka sta se nazadnje pomerila v polfinalu DP-ja, z 2:0 pa je bila boljša šentjurska ekipa. Največ superpokalnih naslovov so osvojili Ljubljančani, kar sedem, štiri pa Krka.

Tajfun po težavah zdaj v popolni postavi
"Naša želja je bila predvsem, da skušamo zadržati čim večji del ekipe iz prejšnje sezone. Mislim, da nam je to uspelo, dodali bomo nekaj igralcev, ki lahko pomagajo dvigniti skok na višjo raven. Glede na pogoje, ki jih imamo, je ekipa konkurenčna, bomo pa videli, kaj bo prinesla sezona. Verjamem, da lahko igramo na najvišji ravni. Za superpokal smo optimalno pripravljeni, po težavah, ki smo jih imeli med pripravami na mestu organizatorja igre, smo zdaj popolni, tudi to mesto je že zapolnjeno. Smo šele tretja ekipa v zgodovini pokala, ki bo nastopila na tej tekmi, vesel sem tudi, da lahko že ob začetku sezone igramo za lovoriko. Zavedamo se, da je na drugi strani Krka, ki je štirikrat pokal že osvojila, a mislim, da imamo tudi mi možnosti," je v napovedi pred tekmo dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki je lani senzacionalno Šentjurčane popeljal do prvega naslova državnega prvaka.

"Igramo proti zelo kakovostnemu nasprotniku. V tem obdobju čez poletje je Krka pripeljala nekaj kakovostnih igralcev, po imenih ima najboljšo ekipo, a bo to treba prenesti še na igrišče. Naša naloga je, da se ne pustimo nikomur, proti vsakomur se bomo želeli dokazati, v soboto tako pričakujem dobro in zanimivo tekmo, čeprav košarka verjetno še ne bo najlepša. Na začetku sezone so noge težke in roke trde, na koncu bo zmagala ekipa, ki bo bolj garala," je dodal Dragiša Drobnjak, junak finala preteklega DP-ja.

Krka v sezono z novim trenerjem
"Vsakega trenerja in ekipo veseli igrati za pokal, za lovoriko, zato se sobotne tekme veselimo. Ekipa dobro dela, mislim, da smo pripravljeni. Čeprav vse stvari še niso utečene, tudi jaz sem nov v ekipi, mislim, da bomo potrebovali nekaj več časa za uigravanje. Vse še ni optimalno, a mislim, da bomo skozi sezono vse boljši,"
pa je pred prvo uradno tekmo sezone povedal trener Krke Ivan Velić, ki je dolenjsko moštvo prevzel letos.

Prireditelji iz Škofje Loke vabijo košarkarske navdušence na ogled tekme v dvorano Poden, cena vstopnice je sedem evrov, poseben popust pa so tokrat pripravili za osnovnošolce, ki morajo odšteti tri evre. Neposredni prenos dvoboja bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Tajfun, Krka in Olimpija prihodnji teden že začnejo tekmovanje v Ligi ABA.