Miami bo napadal tretjo lovoriko v zadnjih sedmih letih. Foto: EPA
Miami bo napadal tretjo lovoriko v zadnjih sedmih letih. Foto: EPA
LeBron James je na sedmih tekmah v karieri dosegel v povprečju 33,8 točke. Foto: EPA
Indiana je samo v prvem polčasu izgubila 15 žog. Foto: EPA

Vročico v velikem finalu že teden dni čaka San Antonio, ki je v finalu Zahoda s 4:0 odpravil Memphis. Prva tekma finala bo v noči na petek v Miamiju.

MVP sedmega srečanja je bil LeBron James, ki je dosegel 32 točk ter zbral 8 skokov in 4 podaje. 21 točk, največ v letošnji končnici, je prispeval Dwyane Wade, edini še dvomesten pri Miamiju pa je bil z 10 točkami le še Ray Allen.

Indiana je sicer dobila prvo četrtino (19:21), nato pa je bilo vse v znamenju gostiteljev, ki so v obrambi povsem zaustavili Pacerse. Drugo četrtino so dobili s 33:16, srečanje pa dokončno odločili ob koncu tretje četrtine. Razlika je znašala tudi 28 točk. Indiana je samo v prvem polčasu izgubila 15 žog.

"Opravili smo posel," je bil kratek James, ki ima v odločilnih sedmih tekmah povprečje 33,8 točke, desetinko več kot Michael Jordan. James je igro zapustil dobrih pet minut pred koncem ob rokovanju s sveže upokojenim nogometašem Davidom Beckhamom.

Pri Pacersih je bil z 18 točkami najučinkovitejši Roy Hibbert. David West jih je dodal 14, George Hill 13. Razočaral je Paul George, ki je ob metu 2/9 prispeval le 7 točk.

"Biti v finalu tretje leto zapored je izjemen dosežek. Vesel sem, da nam je spet uspelo. Vse, kar se je zgodilo na prvih šestih tekmah, za nas ni bilo pomembno. Vse je bilo na kocki na tekmi sedem in kako bomo našli pot do zmage," je povedal Wade, ki je v letošnji končnici prvič zaigral na nivoju prejšnje sezone.

Miami in San Antonio sta v letošnji sezoni igrala dvakrat. Oba dvoboja je dobil Miami, vendar sta moštvi na obeh tekmah igrali v okrnjeni postavi. Na prvi v Miamiju ni bilo Duncana, Parkerja in Ginobilija, na drugi v Teksasu pa so manjkali trije igralci prve peterke Miamija.

MIAMI (1) - Indiana (3) 4:3
99:76 (19:21, 33:16, 24:18, 23:21)
James 32 (8/17), 8 skokov in 4 podaje, Wade 21 in 9 skokov, Allen 10, Bosh 9 in 8 skokov, Cole 8, Chalmers in Andersen po 7; Hibbert 18 in 8 skokov, West 14, Hill 13, Stephenson 10, George 7.