Wood je precej slabši v obrambi, vseeno pa je v zadnji sezoni zbral po blokado na tekmo. Takole je ustavil tudi Kyrieja Irvinga, ki se v zadnjih dneh omenja kot eden ob morebitnih naslednjih igralcev Dallasa. Foto: EPA
Wood je precej slabši v obrambi, vseeno pa je v zadnji sezoni zbral po blokado na tekmo. Takole je ustavil tudi Kyrieja Irvinga, ki se v zadnjih dneh omenja kot eden ob morebitnih naslednjih igralcev Dallasa. Foto: EPA

Dobro obveščeni novinarji so že sredi meseca pisali, da je Dallas potegnil prvo kadrovsko potezo in se okrepil s Christianom Woodom. Nekaj dni je minilo do uradne potrditve, po kateri se je oglasil košarkar.

Sorodna novica Dallas našel rešitev pod obročem - dobili centra s povprečjem dvojnega dvojčka

Zahvala nekdanji ekipi
Najprej se je na družbenih omrežjih zahvalil Houstonu, kjer je preživel zadnji dve sezoni: "Spoznal sem strast tega mesta in kako imate radi to ekipo. V tej sem stkal neverjetne vezi in prijateljstva, ki bodo trajala do konca življenja. Rad bi se zahvalil Tilmanu in Patricku Fertitti, Rafaelu Stonu in trenerju Silasu za priložnost. Nikoli ne bom pozabil teh spominov. Ta ekipa ima lepo prihodnost, svojim nekdanjim soigralcem želim le najboljše. Bom blizu."

"Smo zdaj tekmeci?"
Blizu seveda za ameriške standarde, ne nazadnje je Dallas v isti zvezni državi Teksas. Na Twitterju se je v naslednjem zapisu še pošalil "Smo zdaj tekmeci?". Nato je še poobjavil ESPN-ov tvit, v katerem pišejo, da v Dallas prihaja nov velikan, poleg pa je bila skupna fotografija z Luko Dončićem.

Harrison hitro zavihal rokave
Kaj pomeni Woodov prihod v Dallas, ki se je v zadnji sezoni presenetljivo prebil vse do konferenčnega finala? Iztok Franko, redni NBA-gost v podkastu SOS-odmev, je to potezo poglobljeno komentiral v članku za D Magazine. Najprej je pohvalil delo športnega direktorja Nica Harrisona, ki je v nekaj mesecih občutno spremenil ekipo, ki je bila predtem tri leta ves čas precej podobna.

Igral v slabih ekipah
Franko je Wooda opisal kot košarkarja, ki je precej bolj usmerjen v napad kot pa v obrambo. Ta je brez dvoma precej slabši del njegove igre, a predstave v zadnjih sezonah naj ne bi bile referenčne. Wood je namreč igral tako v Detroitu kot Houstonu, ki sta bila v tistem trenutku izjemno slaba in obrambe skorajda nista igrala.

V obrambi bolje deluje na štirici
Pri iskanju njegove najboljše izvedbe tudi v tej prvini igre se je Franko spomnil na sezono 2019/2020, ko je igral v Detroitu: "Kadar je igral na štirici, je bil zelo dober." Takrat je bil za obrambo odgovoren trener Sean Sweeney, ki je pravi mojster obrambe, zdaj pa je eden od pomočnikov trenerja prav v Dallasu. Ko bo na parketu tudi Maxi Kleber, bi bil lahko razbremenjen branjenja najvišjih nasprotnih igralcev, meni Franko.

Sorodna novica Je Brunson vreden maksimalne pogodbe?

Priložnost za boljšo pogodbo
NBA-analitik je prepričan, da Woodu motivacije ne bi smelo manjkati, je namreč v zadnjem letu pogodbe, kar pomeni, da bi si z dobrimi predstavami lahko priigral odlično izhodišče še za večji kos pogače (v prihajajoči sezoni bo zaslužil 14,3 milijona dolarjev). Wood je igralec, ki si zna sam izboriti met, v novi sezoni pa bi lahko žel prednost igranja s takim genijem, kot je Dončić. Ljubljančan bi mu namreč lahko v svoji nesebični maniri podelil precej uporabnih podaj, skupaj pa bi lahko tvorila učinkovit pick and roll.

V izbrani družbi
Wood je bil v zadnji sezoni poleg Giannisa Antetokounmpa, Joela Embiida in Nikole Vučevića le eden od štirih igralcev, ki so v povprečju dosegli po 17 točk, 10 skokov in blokado na tekmo.

Tveganje ni prav veliko
Kot še pravi Franko, gre za potezo, s katero Dallas v resnici ne tvega prav veliko, lahko precej dobi, a to še vedno ne reši vseh lukenj v kadru, zato je prepričan, da Harrison še ni potegnil zadnje kadrovske poteze.