Anrthony Randolph je bil v podaljšku nerešljiva uganka za domače košarkarje. Foto: EPA
Anrthony Randolph je bil v podaljšku nerešljiva uganka za domače košarkarje. Foto: EPA
Juan Carlos Navarro
Juan Carlos Navarro je izsilil podaljšek, v katerem pa gostitelji niso bili kos ruskim igralcem. Foto: EPA

Odločitev bo padla v torek, ko bo znan še zadnji udeleženec zaključnega turnirja, ki bo v nemški prestolnici, nanj pa so že uvrščeni CSKA, Fenerbahče in Laboral Kutxa. Po dobrem začetku Lokomotiva, ki je imel pobudo v prvem delu, je Barca razliko izničila v tretji četrtini. S trojko Juana Carlosa Navarra so tik pred začetkom zadnje četrtine Katalonci povedli.

Gostje so imeli tudi v zadnji četrtini ves čas manjšo prednost, Barca pa je na silo skušala znižati. Tomaš Satoransky je minuto pred koncem zgrešil izza črte, nato je poskušal še Stratos Pereproglu, a s prostih metov sta Navarro in Ante Tomić držala gostitelje v igri. Ko je Malcolm Delaney 15 sekund pred koncem zgrešil prosti met, je imela Barcelona napad celo za zmago. Odgovornost je prevzel kapetan Navarro, ki je lepo iz obrata zadel prek Anthonyja Randolpha in izsilil podaljšek.

V petminutnem dodatku so gostje izvrstno začeli. Blestel je Randolph, ki je v podaljšku dal kar deset točk. Hitro si je Lokomotiv priigral kar občutno prednost in kmalu je bilo jasno, da bo odločitev padla šele v Krasnodaru. Randolph je bil z 28 točkami prvi strelec tekme, Navarro jih je pri Barci dal 19.

Četrtfinale, četrta tekma:
BARCELONA - LOKOMOTIV KUBAN 2:2
* 80:92 (19:21, 16:19, 19:11, 22:25)
7.083; Navarro 19, Tomić 18, Perperoglou 13, Satoransky 10; Randolph 28 (8/13 za dve, 3/4 za tri), Claver 17, Delaney 15, Singleton 14.

* - po podaljšku

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage po sistemu 2-2-1.


FINAL FOUR, Berlin, polfinale,

Petek, 13. maja, ob 18.00:
FENERBAHČE - LABORAL KUTXA

Ob 21.00:

CSKA MOSKVA - BARCELONA/LOKOMOTIV KUBAN

Finale bo 15. maja.