Banvit je nekdanji klub Smiljana Pavića, ki pa ga zaradi poškodbe ne bo v novomeški ekipi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Banvit je nekdanji klub Smiljana Pavića, ki pa ga zaradi poškodbe ne bo v novomeški ekipi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novomeščani so v krizi, Turki pa vse prej lahek nasprotnik. Krka je letos še brez zmage. Zadnjič je zmagala pred Božičem, ko je premagala Zlatorog, od takrat pa nanizala poraze proti Maccabiju, Ciboni in Širokem. Močno se pozna odsotnost poškodovanega centra Smiljana Pavića, ki ga ne bo niti v Bandirmi.

Banvit je v močni turški ligi z 11 zmagami in 4 porazi na tretjem mestu, takoj za Evroligašema Anadolu Efesom in Galatasarayem. Doma je izgubil le enkrat. V prvem delu Evropskega pokala je v svoji skupini s štirimi zmagami in dvema porazoma osvojil prvo mesto pred rusko Lokomotivo, špansko Gran Canario in Skylinersi iz Frankfurta.

Igro povezuje nekdanji turški reprezentant Serkan Erdogan, v močni ameriški koloniji pa nekoliko izstopa krilo Charles Davis, ki je s povprečjem 13,6 točke tudi prvi strelec Banvita. Tu so še nekdanji igralec Bosne Lance Williams, Keith Simmons in Clifford Hammonds. Pod košem igra bosanski reprezentant Kenan Bajramović.

Danes ob 18.00:
BANVIT - KRKA
BUDUĆNOST - SPARTAK

Lestvica:                            
BANVIT                 -  - -  - točk
BUDUĆNOST              -  - -  -     
KRKA                   -  - -  -     
SPARTAK                -  - -  -     
                                     
V četrtfinale se uvrstita dve ekipi.