Klemen Prepelič utegne že v tem tednu postati član Olimpije, kmalu pa bi mu lahko sledil tudi Luka Rupnik (na sliki v ozadju). Foto: Vladimir Nikolič
Klemen Prepelič utegne že v tem tednu postati član Olimpije, kmalu pa bi mu lahko sledil tudi Luka Rupnik (na sliki v ozadju). Foto: Vladimir Nikolič

"Omić in Prepelič že trenirata z nami. Načeloma je glede odškodnin vse dogovorjeno in bosta prestopa tudi v najkrajšem možnem času uradna. Za vse vpete strani ni več ovir," je za MMC vodja komunikacij in marketinga pri Olimpiji Matevž Zupančič potrdil, da sta obetavna mladeniča tik pred uradnim prihodom v Stožice. Tretji nadarjeni košarkar Rupnik, ki je letos dopolnil 19 let in je bil lani tudi že del članske reprezentance na Eurobasketu, je prav tako med željami zmajev. "Opcija je odprta. Za zdaj še raziskujemo primer," je o organizatorju igre, ki ima še veljavno pogodbo s Slovanom, povedal Zupančič. Verjetno tudi selitev Rupnika s Kodeljeva na drug konec Ljubljane ni oddaljena.

Išče se še en igralec
Ob morebitnem prihodu Rupnika ima tako Olimpija 11 igralcev. Zupančič je poudaril, da v klubu iščejo krilnega košarkarja, ki bo zadnji kamenček v igralskem mozaiku zeleno-belih. Najverjetneje bo tujec, čeprav, kot pravi Zupančič, se nikoli ne ve. Tako bo v ekipi šest Slovencev, čeprav jih za državno prvenstvo klub potrebuje sedem. V primeru prihoda tujca so pri Olimpiji mesto pripravljeni zapolniti s košarkarjem iz mladinske ekipe. Takšne poteze so bili primorani v preteklih sezonah že nekajkrat potegniti, vendar pa je bilo tedaj potrebnih bistveno več rotacij, kot bo v tem primeru letos.

Ekipa pod taktirko Saša Filipovskega se že pripravlja za novo sezono. Američana in Aron Baynes še urejajo potrebno dokumentacijo, kar traja kar precej časa in se bodo takoj po tem pridružili treningom. Teemu Rannikko naj bi kmalu prišel v Slovenijo, najpozneje pa se pričakuje njegovega rojaka Sasuja Salina, ki ima še reprezentančne obveznosti.