Zoran Dragić je bil že lani v končnici DP-ja izjemno razigran in na koncu tudi izbran za MVP-ja finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zoran Dragić je bil že lani v končnici DP-ja izjemno razigran in na koncu tudi izbran za MVP-ja finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vladimir Panić, Laško
Laščanom se je močno poznala odsotnost Vladimirja Panića. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Novomeščani ugnali Zlatorog

Izjemen je bil znova Zoran Dragić. Najkoristnejši posameznik finala lanske sezone je na parketu prebil le 21 minut, ob odličnem metu iz igre (7/9 za dve, 1/2 za tri) pa je dosegel 22 točk, ob tem je ukradel še tri žoge. Prvi organizator igre Afik Nissim je k uspehu pristavil 14 točk, Uroš Lučić, ki je v karieri igral tudi v Laškem, pa 13 točk in osem skokov.

Pri Zlatorogu, za katerega ni igral prvi strelec Vladimir Panić, je znova dobro predstavo pokazal obetavni center Alen Omić, ki je v statistiko vpisal 16 točk (7/11 iz igre) in sedem skokov. Dalmatinec v dresu pivovarjev Jure Škifić je dodal 11 točk in devet skokov, Ljubljančan Jaka Brodnik pa je dal deset točk.

V drugem polčasu Krka izjemna
Laščani so tekmo celo bolje začeli in bili v prvem polčasu ves čas povsem enakovredni. Prvi del so gostitelji dobili za tri točk (38:35). Po odmoru je sledila popolna prevlada Novomeščanov. Zablestel je Dragić, ki je v tretji četrtini dosegel kar devet točk in bil najzaslužnejši za delni izid 26:12. Aleksander Sekulić je 22-letnemu Ljubljančanu namenil kar precej počitka, kar se pri visoki prednosti ni poznalo in so aktualni državni prvaki brez težav nadzorovali potek tekme.

Krka je Zlatorog premagala 11. zapored. Drugi polfinale med Unionom Olimpijo in domžalskim Heliosom se bo začel v torek.

POLFINALE, prvi tekmi
KRKA
- ZLATOROG - 1:0
80:58 (19:20, 19:15, 26:12, 16:11)
1.200; Dragić 22, Nissim 14, Lučić 13, Pavić 8, Murić 6; Omić 16, Škifić 11, Brodnik 10, L. Lapornik in Vujasinović po 5.

Torek ob 17.30:
UNION OLIMPIJA - HELIOS DOMŽALE

Drugi tekmi, torek ob 19.30:
ZLATOROG - KRKA

Četrtek ob 20.00:
HELIOS DOMŽALE - UNION OLIMPIJA

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta 12. maja.

Novomeščani ugnali Zlatorog