V soboto bo na Prešernovem trgu pestro ves dan. Foto: KZS
V soboto bo na Prešernovem trgu pestro ves dan. Foto: KZS

Od osmerice udeležencev zaključnega turnirja jih je namreč letos kar šest igralo v finalu vsaj enega izmed regionalnih turnirjev. Ob treh zmagovalnih ekipah turnirjev Ordinathor.com (2x), Perkmandeljc partija in Škorci bodo nastopili še Neocelica, Pulsus, MCA Maribor, Nike LeBron in Ačkbalb.

Naslov branijo Zasavci
Favorite je praktično nemogoče izpostaviti. Bo zmagovalec spet zasavska zasedba Permandeljc partija, ki je edina naslov prvaka osvojila dvakrat in bila lani odlična tretja na svetovnem prvenstvu v Moskvi? Bo to ekipa Ordinathor.com z odličnim Simonom Finžgarjem, ki je letos edina zmagala na dveh regionalnih turnirjih? Ali pa bodo to Škorci, ki so ob enem nastopu v popolni zasedbi slavili v Porotrožu? Konkurenca je najbolj zgoščena do zdaj, veliko je prvoligaških in izkušenih košarkarjev.

Tako se v soboto zvečer ob igri svetlobe glasbe in spremljevalnega programa obeta izjemen spektakel.

Finale pod žarometi
Dopoldanske ure bodo minile v znamenju obračunov pionirjev in mladincev, ki jim bodo sledila še dekleta. Izločilni boji se bodo začeli po peti uri. Nove prvake v članski konkurenci pa bomo okronali nekaj po deseti uri zvečer.