Derek Fisher je takoj po koncu bogate igralske kareire sedel na klop New Yorka, a ni bil kos zelo težki nalogi. Foto: EPA
Derek Fisher je takoj po koncu bogate igralske kareire sedel na klop New Yorka, a ni bil kos zelo težki nalogi. Foto: EPA

Za Fisherja je bil usoden nedeljski poraz v Madison Square Gardnu proti Denverju s 96:101. Knicksi imajo 23 zmag in 31 porazov, kar je dovolj le za 12. mesto na Vzhodu. Končnica je za Saša Vujačića in soigralce vse bolj oddaljena.

Predsednik Phil Jackson je pred letom in pol najel Fisherja, ki pa je v prvi sezoni dobil le 17 tekem. "Ta ekipa ima zelo veliko talentiranih igralcih. Veliko je pravih karakterjev in zagotovo bodo imeli v naslednjih sezonah uspeh. Seveda sem razočaran, a izjemno veliko sem se naučil iz te izkušnje, kar bom lahko uporabil v prihodnosti," je pojasnil "Fish", ki je z Lakersi osvojil pet naslovov prvaka (2000-02, 2009 in 2010).

57-letni Rambis je osvojil štiri naslove prvaka s "Showtime" ekipo Lakersov v osemdesetih letih. Tretjič bo v vlogi glavnega trenerja v Ligi NBA, predtem je bil trener Lakersov in Minnesote.

Shaw in Walton glavna kandidata
To je le začasna rešitev, Jackson že išče rešitev za naslednjo sezono. Glavna kandidata sta Brian Shaw in Luke Walton. Oba sta bila člana šampionskih ekip v Los Angelesu, ki jih je vodil Jackson. Shaw je bil dve leti glavni trener Denverja, Walton pa je pomočnik Steva Kerra pri Golden Statu. Na začetku sezone je zaradi odsotnosti Kerra prevzel vlogo glavnega trenerja in nanizal neverjetnih 24 zaporednih zmag, kar je rekord Lige NBA.

New York je osvojil le dva naslova v Ligi NBA (1970 in 1973), leta 1994 pa je izgubil v finalu proti Houstonu po napetih sedmih tekmah.