Košarkarji Reala so rane po bolečem porazu iz Evrolige, kjer so branili naslov, nekoliko zacelili z zmago nad velikim tekmecem. Foto: EPA
Košarkarji Reala so rane po bolečem porazu iz Evrolige, kjer so branili naslov, nekoliko zacelili z zmago nad velikim tekmecem. Foto: EPA

z 91:86 premagal Barcelono, ki pa kljub porazu ostaja vodilna ekipa najmočnejše evropske lige.

Barca, ki je igrala brez Juana Carlosa Navarra,je dobro začela tekmo in v osmi minuti, ko je bil uspešen Samardo Samuels, je razlika narasla na deset (22:12). Sredi druge četrtine je domača prednost narasla že na 16, na odmor pa so Katalonci odšli z naskokom devetih točk (52:43), potem ko je ob koncu polčasa trojko zadel Rudy Fernandez.

Še v 25. minuti je Barcelona vodila za 12, pred zadnjimi desetimi minutami pa še za osem, a v zadnji četrtini so gostitelji popustili. Šest minut pred koncem je s trojko Jayceeja Carrolla Real povedel. Madridčani so naredili serijo 7:0 in si zatem celo priigrali naskok desetih točk ter tekmo pripeljali v mirno končnico.

Trey Thompkins je bil s 25 točkami prvi strelec tekme, pri Barci pa je bil z 19 najuspešnejši Ante Tomić,ki je ujel tudi 12 odbitih žog. Luka Dončić je igral pet minut, a se ni vpisal med strelce. Enkrat je poskusil za tri. Barca ostaja v vodstvu s tremi porazi. Real je izgubil pet tekem in ima poraz več kot druga Valencia. Četrta je Laboral Kutxa Jake Blažiča, peta pa Gran Canaria Alena Omića. V Španiji igra tudi Boštjan Nachbar, ki s Sevillo trenutno zaseda 13. mesto. Barco zdaj čaka dolga pot v Krasnodar, kjer se bo v torek v odločilni peti tekmi četrtfinala Evrolige z Lokomotivom pomerila za zadnje prosto mesto na Final fouru v Berlinu. Real je gladko s 3:0 v seriji klonil pred Fenerbahčejem.

29. krog:
BARCELONA – REAL MADRID
86:91 (26:17, 26:26, 19:230, 15:28)
Tomić 19 in 12 skokov, Doellman 16, Abrines 13, Oleson 11; Thompkins 25, Rodriguez 15, Mačiulis in Carrol po 12, Fernandez 11 … Dončić (0/1 za tri) v 5 minutah.