Trener Krke Aleksander Sekulić si je skupaj s svojimi varovanci priigral najboljši izhodiščni položaj. Krka brani lanski naslov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Trener Krke Aleksander Sekulić si je skupaj s svojimi varovanci priigral najboljši izhodiščni položaj. Krka brani lanski naslov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Četverka
Od leve proti desni: Ervin Dragšič, Aleksander Sekulić, Zmago Sagadin in Sašo Filipovski. Foto: BoBo
Novinarska konferenca
Vsi štirje trenerji so predstavili pričakovanja pred končnico prvenstva. Foto: BoBo

Pred začetkom polfinala so svoja pričakovanja in poglede predstavili vsi štirje trenerji: Aleksander Sekulić (Krka), Ervin Dragšič (Zlatorog), Sašo Filipovski (Union Olimpija) in Zmago Sagadin (Helios Domžale).

Aleksander Sekulić, trener Krke: "V polfinale so se uvrstile štiri najboljše ekipe po kakovosti, mi pa smo Ligo Telemach za prvaka končali na prvem mestu, zaradi česar imamo morda najboljše možnosti, da branimo naslov prvaka, čeprav se moramo v finale še uvrstiti. Zlatorog ima mlado ekipo, ki bo igrala brez pritiska in taka moštva so vedno še posebej nevarna. Mi smo zdravi in popolnoma pripravljeni na tekme, ki sledijo."

Ervin Dragšič, trener Zlatoroga: "Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v polfinale. Cilj smo s tem dosegli in smo popolnoma razbremenjeni, kar pa ne pomeni, da bomo ta polfinale le igrali, temveč bomo z energijo, s katero smo zaključili drugi del Lige Telemach, Krki poskušali nuditi čim boljši odpor. Zavedamo se, da so Novomeščani favoriti in imajo izkušenejšo ekipo, a favoriti ne zmagujejo vedno. Naš cilj je odigrati dobro in morda vsaj enkrat zmagati. Igralci so zdravi in pripravljeni."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: "Čaka nas težek boj za uvrstitev v finale, saj je Helios čvrsta ekipa. Mi smo odmor izkoristili za trdo delo. Imamo nekaj poškodb, težave imata predvsem Goran Jeretin in Dino Murić, a koga ni, brez njega se mora, upam le, da v dneh do tekme ne bo prišlo do novih poškodb. Želimo si igrati na visoki ravni. Union Olimpija nikoli nima pravice razmišljati o ničemer drugem kot o naslovu prvaka. Upam, da nam bo s trdim delom to tudi uspelo."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Ligo Telemach za prvaka smo zaključili na tretjem mestu, s čimer ne moremo biti zadovoljni, saj smo imeli v svojih rokah vse niti, da bi bili prvi, a smo z nekaj športne nesreče, predvsem na tekmi proti Krki v Novem mestu, padli na slabšo pozicijo. Pred nami so težke tekme, saj je Union Olimpija po kakovosti, znanju in izkušnjah v prednosti, kar nam omogoča, da se pripravljamo v sproščeni atmosferi in lahko igramo še toliko bolj hrabro in odločno. Mislim, da smo v tem odmoru dvignili raven naše igre, predvsem pa osredotočenost pred polfinalom, v katerem bomo naredili vse, kar je v naši moči, da Union Olimpijo presenetimo, kar ni misija nemogoče, je pa realno ljubljanska ekipa kakovostnejša."

DP (M) - LIGA TELEMACH

POLFINALE, prvi tekmi


Nedelja ob 19.00:
KRKA - ZLATOROG

Torek, 8. maja, ob 17.30:
UNION OLIMPIJA - HELIOS DOMŽALE

Drugi tekmi, torek, 8. maja, ob 18.30:
ZLATOROG - KRKA

Četrtek, 10. maja, ob 20.00:
HELIOS DOMŽALE - UNION OLIMPIJA

Igrajo na dve zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta 12. maja.