Aleksej Nikolić je bil prvi slovenski strelec. Foto: Osebni arhiv Alekseja Nikolića
Aleksej Nikolić je bil prvi slovenski strelec. Foto: Osebni arhiv Alekseja Nikolića

Blestel je Aleksej Nikolič, ki je 22 točkam dodal pet podaj, Matic Rebec (sedem podaj), Tomaž Bolčina (devet skokov) in Erjon Kastrati (osem skokov) pa so prispevali po deset točk.

Pred odmorom so Slovenci z delnim izidom 10:2 prevzeli pobudo. V drugem polčasu so se Švedi vrnili v igro in izenačili na 38. Rebec je s trojko Slovenijo popeljal do prednosti sedmih točk, toda nepopustljiva Švedska se je znova vrnila in izenačila na 48. Slovenci so odgovorili z nizom 12:2 in prednost 10 točk brez težav zadržali do konca. V petek čaka Slovence še obračun z Nemčijo.

"Tekma s Švedsko je bila zelo podobna naši tekmi z istimi nasprotniki na turnirju v Italiji. Visoko motivirani Švedi nam niso dali možnosti, da se odlepimo, vse do zadnje četrtine. Takrat smo le zlomili odpor in v zadnjih petih minutah tekmo mirno nadzorovali do konca. Naša napadalna linija ni delovala tako dobro kot na tekmi s Španijo, naš odstotek meta zagotovo ni bil na nivoju, ki smo ga sposobni doseči, a smo bili zato toliko bolj borbeni. Tekmo smo dobili z odličnim skokom in obrambo," je po tekmi povedal selektor Novaković.

KRETA, skupina B, 3. krog
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
70:58 (15:17, 15:7, 15:17, 25:17)

Slovenija: Nikolić 22, Kastrati 10, Zatežič, Rizman, Kokol 8, Rebec 10, Dolenšek, Ritlop 8, Stražar, Gabrovšek, Karavdić 2, Bolčina 10.

SRBIJA - ŠPANIJA 70:61

Vrstni red: Slovenija 5, Srbija, Španija in Nemčija (tekma manj) po 4, Švedska (tekma manj) 1 točka.