Ob prihodu v lokal je Alen Omić tudi zapel. Foto: MMC RTV SLO
Ob prihodu v lokal je Alen Omić tudi zapel. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji so se tudi v Barceloni družili z navijači

ači.

V Barceloni prevladujejo slovenski navijači. Litovcev, ki jih je bilo največ v Las Palmasu, v katalonski prestolnici ni toliko. Finci, ki so bili rekorderji prvega dela, so izpadli, preostale izbrane vrste podpira le peščica navijačev. Američani so skoraj napolnili Palau Sant Jordi, veliko jih je pesti stiskalo zanje, mnogi pa so prišli že zato, da na delu vidijo zvezdnike Lige NBA. Opaziti je bilo nekaj ameriški dresov, prevladovale pa so majice Chicago Bullsov z Rosovo enko. Toda vse po številu in navijanju prekašajo Slovenci, ki so zvesti košarkarjem od leta 2005 in na vsako tekmovanje odidejo v lepem številu. Že v Las Palmasu so poskrbeli za odlično vzdušje, zdaj pa je to še nekajkratna nadgradnja. Na večeru z navijači pa so se košarkarji lahko srečali tudi z domačimi.

V Barceloni jih je proti Dominikanski republiki navijalo več kot 2.000, po tekmi se jim je zahvalil tudi junak obračuna Zoran Dragić: "Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so prišli. Veliko podporo smo imeli že na Gran Canarii, tukaj pa sploh. Kar sem v reprezentanci, ta štiri leta, nas podpirajo v res lepem številu."

"Lepo je biti slovenski reprezentant"
Nedeljo so imeli košarkarji prosto, da so si nabrali novih moči, zvečer pa so še pred obiskom navijačev odšli na večerjo. "Večinoma smo počivali. Ta prost dan je zelo prav prišel. Že nekaj časa nismo imeli niti polovice dneva prosto. Nabralo se je in res je prav prišlo," je povedal Jure Balažić. Izkušeni krilni center je bil povsem potrt po porazu z Litvo, novega zagona pa so mu dali tudi navijači: "Osebno lahko rečem, da sem bil po porazu proti Litvi emocionalno povsem na tleh. Ko pa vidiš toliko navijačev in kakšno podporo imamo za sabo, je vse pozabljeno. Vzdušje je fenomenalno. Stojijo nam ob strani in te maksimalno dvignejo. Navijači te spravijo v boljšo voljo in je avtomatsko vse lažje."

V torek čaka Slovenijo četrtfinale proti ZDA, a nekateri navijači bodo zaradi takšnih aranžmajev že odšli v tujino, Edo Murić, novi član beograjskega Partizana, pa na morebitno presenečenje računa predvsem ob podpori izjemnega občinstva: "Če bi proti ZDA igrali desetkrat, mislim, da bi jih enkrat premagali. Upam, da bo ta tekma v torek, s pomočjo teh navijačev, ki so prišli tako daleč v Barcelono, na svoje stroške, v taki krizi res ni mala stvar. V imenu reprezentance se jim iskreno in iz srca zahvaljujem. Vzdušje je izjemno. Vsi nas s srcem spodbujajo. Res je lepo biti reprezentant. Upam, da bomo skupaj uživali v tej tekmi, ki bo nagrada za vse nas."

Sprejem košarkarjev
Iz Barcelone

Košarkarji so se tudi v Barceloni družili z navijači