Gregg Popovich bo od zdaj naprej dvakrat premislil, kdaj bo namenil počitek Timu Duncanu ali Manuju Ginobiliju. Foto: EPA
Gregg Popovich bo od zdaj naprej dvakrat premislil, kdaj bo namenil počitek Timu Duncanu ali Manuju Ginobiliju. Foto: EPA

Razlog je bil v odločitvi trenerja Gregga Popovicha, da svoje glavne igralce pošlje predčasno domov s turneje zaradi priprav in počitka pred današnjo tekmo z Memphisom, za kar pa Stern ni pokazal razumevanja. Ob tem ga je zmotilo tudi dejstvo, da o svojem načrtu Spursi niso obvestili vodstva lige.

"Spursi so se odločili, da štirim izmed njihovih najboljših igralcev ni treba zaigrati na tekmi v zgodnjem delu sezone, in to ob edinem gostovanju pri Miamiju. To so storili brez pravočasnega obvestila nasprotniku, medijem ali naši pisarni. Zaradi teh dejstev sem se odločil, da so Spursi naredili škodo tako ligi kot navijačem," se glasi del uradnega sporočila komisarja lige.

O neigranju zdravih igralcev se je veliko razpravljalo že v preteklosti, vendar običajno v zadnjih tednih rednega dela, ne pa že praktično na začetku sezone. To strategijo so največkrat uporabili ravno Spursi, ki imajo precej veteranskih imen v svojem kadru. A Stern seveda ščiti koristi lige in dejstvo, da Spursi proti LeBronu Jamesu in Dwyanu Wadu niso zaigrali v popolni zasedbi v televizijskem prenosu na državni televiziji, zagotovo ne spada mednje.

Nekdanji košarkarji pa so na strani trenerja San Antonia. "Popovich je to počel že v preteklosti. Sam ve, kaj je najbolje za njegovo moštvo. Njegovo delo je, da vodi svoje igralce, in to na način, ki si ga on želi," je dejal legendarni Shaquille O'Neal, trener Bostona Doc Rivers pa je dodal: "Ta kazen mi ni všeč. Svoje moštvo moraš voditi na način, da zmaguje dolgoročno. Če moraš za to odpočiti igralce, jih pač odpočiješ."