Svetovno prvenstvo v košarki
slice
Slovo od SP-ja močno otežuje pot evropskih prvakov na OI
Slovenija vknjižila peti zaporedni poraz, 18. september 2018 ob 15:00 Minilo je eno leto, odkar so Goran Dragić, Luka Dončić in druščina pod taktirko Igorja Kokoškova postali evropski prvaki, in na isti dan je ista reprezentanca ostala brez svetovnega prvenstva.
46
Zametki svetle prihodnosti ob Randolphovem labodjem spevu
67
18. september 2018 ob 10:00 "To je bila najverjetneje moja zadnja tekma za reprezentanco," je po porazu proti Turčiji dejal naturalizirani član slovenske košarkarske reprezentance Anthony Randolph.
Nova klofuta hrvaški košarki
36
18. september 2018 ob 10:02 Grčiji, Nemčiji in Češki se je že septembra kot četrta iz Evrope na svetovnem prvenstvu v košarki 2019 pridružila Litva.
Obletnica z žalostnim epilogom: Slovencev ne bo na SP-ju
254
17. september 2018 ob 22:29 Košarkarji Slovenije so v Stožicah izgubili tudi proti Turčiji (77:86) in so ostali brez možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2019.
Slovenci po porazu v Rigi v izgubljenem položaju
346
14. september 2018 ob 20:15 Leto in dva dneva po znamenitem obračunu v četrtfinalu evropskega prvenstva so se košarkarji Latvije oddolžili Slovencem za grenak poraz in jih pahnili v neugoden položaj v kvalifikacijah za SP ...
Z Vidmarjem in Randolphom skok ne sme biti več težava Pred košarkarsko reprezentanco sta kvalifikacijska obračuna za svetovno prvenstvo z Latvijo in Turčijo. Spodrsljaja si evropski prvaki praktično ne smejo privoščiti, saj popravnih izpitov ni več.
47
Na EP-ju 2013 se je z Vidmarjem še fotografiral, zdaj sta soigralca "Igra nad obročem, atletske sposobnosti, hitrost, razgibanost in seveda trdnost v obrambi," je z nekaj besedami na vprašanje, kaj lahko prinese reprezentanci, odgovoril Jurij Macura.
20
Real Randolphu ni delal težav, pri odločitvi ga je celo podpiral Prvič po lanskem slavju na evropskem prvenstvu je v slovenski reprezentanci znova naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki je lani ob osvojitvi naslova odigral eno ključnih vlog.
62
Mladi Slovenci dolgo pretili Hrvatom Slovenski košarkarji so na pripravljalni tekmi v Celju izgubili s Hrvaško (75:83), ki se jim je tako oddolžila za poraz pred tremi dnevi v Varaždinu (87:86).
87
Mesiček: Nov preizkus in priložnost za dokazovanje Pred kvalifikacijskima tekmama za svetovno prvenstvo se bodo slovenski košarkarji še enkrat pomerili s Hrvaško. Obračun bo v soboto ob 20.00 v celjskem Zlatorogu.
24
Košarkarji po zmagi nad Hrvaško močnejši za Murića Košarkarski reprezentanci, ki se pripravlja na četrti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo, se je v Zrečah pridružil Edo Murić.
17
Po toči trojk Slovenci vseeno trepetali za zmago Slovenska članska košarkarska reprezentanca je dobila pripravljalno tekmo v Varaždinu. Izbrano vrsto Hrvaške je premagala s 87:86.
145
Glas: Kot ponosen Slovenec se zgledujem po Dončiću in Dragiću V pomlajeni in oslabljeni reprezentanci, ki se pripravlja na četrti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo, je najmlajši nadarjeni 17-letni Gregor Glas, ki velja za velik up slovenske košarke.
35
Dimec našel delodajalca in moral zapustiti priprave Slovenska košarkarska reprezentanca je na pripravah ostala brez Žige Dimca, ki je moral na zahtevo njegovega delodajalca Medi Bayreutha nemudoma odpotovati v Nemčijo.
70
BiH ima novega selektorja: Vujoševićev naslednik je Repeša Potem ko je zaradi zdravstvenih težav z mesta selektorja košarkarske reprezentance Bosne in Hercegovine odstopil Črnogorec Duško Vujošević, je njegov naslednik postal Hrvat Jasmin Repeša.
10

Kazalo