Tretji turnir bo že v soboto v Laškem. Foto: Samsung DP Košarke 3x3/Anže Malovrh
Tretji turnir bo že v soboto v Laškem. Foto: Samsung DP Košarke 3x3/Anže Malovrh

l še tretji regionalni turnir Samsung košarke 3 x 3, uradnega državnega prvenstva v ulični košarki. Tekmovanje je tokrat prvič potekalo v Piranu na Tartinijevem trgu.

Med člani je še drugič zapored zmagala Gostilna Morski konjiček Pivka, medtem ko je med damami s konkurenco pometla Gotiva. Finalni obračun med člani je postregel s pravo košarkarsko poslastico. Izenačen in zanimiv dvoboj so ob igrišču začinili glasni navijači obeh ekip. Na krilih Simona Finžgarja so se Morski konjički (poleg Finžgarja so nastopili še Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Adin Kavgić) v drugi polovici tekme uspeli oddaljiti na 14:9, a se Prošport Škorci (Jure Eržen, Boris Jeršin, Uroš Troppan, Jaka Hladnik), ki so pred kratkim na Evropskih igrah v Bakuju osvojili četrto mesto, niso predali. Po trojki Troppana je njihov zaostanek slabo minuto pred koncem znašal le še dve točki (16:18), nakar je vse skupaj odločil Adin Kavgić. Ta se je pognal v prodor, dosegel točko, nad njim pa je bila storjena še osebna napaka. Zaradi bonusa sedmih osebnih napak je Korošec imel na voljo dva prosta meta in oba hladnokrvno zadel za končnih 21:16.

Po vrnitvi z iger v Bakuju v Azerbajdžanu so tudi na Obali svojo prevlado nadaljevala dekleta iz zasedbe Gotiva. Tokrat v nekoliko višji postavi (Sandra Piršič, Maša Piršič, Ana Ljubenović, Urša Žibert), kot smo jih vajeni, so v finalu s 14:7 ugnale 3 x 3 ladies (Polona Zalar, Anja Ilievski, Sara Valenčak, Teja Kropivšek), ki so tako na regionalnih turnirjih še tretjič v tej sezoni osvojile drugo mesto.

Nove zmagovalce je turnir na Obali ponudil v kategoriji mladincev do 18 let, zmagala je ekipa Mašine (Gašper Širovnik, Bor Mirkovič, Jaka Čolič, Vid Mehle, Jan Kocman), v kategoriji do 21 let pa medtem najuspešnejši Remix Junior (Filip Pesek, Jure Jakomin, Daniel Jelovič, Aleksander Medič). Znova je veliko zanimanja požela tudi kategorija za rekreativce. V boje se je podalo kar 21 ekip, zmaga pa je na koncu odšla na Koroško, zmagala je ekipa Andfit Dravograd (Toni Drevenšek, Matic Lesnik, Gašper Lužnic, Dušan Špalir). Nova zmagovalca smo v Piranu dobili še v Euro Jackpotovih trojkah ter Sveta vladarju v zabijanju. Z najmirnejšo roko se je izkazal Luka Snoj, Rok Savić pa je bil najatraktivnejši.