Damir Grgič je s Celjankami ubranil naslov. Na sliki z organizatorko igre Nino Gabrovšek. Foto: Aljaž Močnik
Damir Grgič je s Celjankami ubranil naslov. Na sliki z organizatorko igre Nino Gabrovšek. Foto: Aljaž Močnik
Celjske košarkarice ubranile naslov

Prva četrtina je bila še izenačena, nato pa so v drugi gostiteljice povsem popustile in Kranjčanke so na odmor odšle s prednostjo 14 točk. V drugi četrtini so varovanke Damirja Grgiča zmogle doseči le pet točk. Po zaslugi Katje Špacapan, Žive Zdolšek in Maje Jakobčič je Triglav naredil delni izid 13:3.
Grgič je med odmorom, kot kaže, našel prave besede in Celjanke so zaigrale kot prerojene. Sledil je velik preobrat. Athlete je zaigral bolje v obrambi, na drugi strani pa s hitrimi protinapadi pridno polnil koš tekmic. Tretji del so branilke naslova dobile s 25:10, piko na i pa je tik pred piskom sirene postavila Nina Gabrovšek, ki je zadela za 42:41. Tri minute in pol pred koncem je Orozovićeva s prostima metoma svojo ekipo popeljala na osem točk naskoka (56:48), Kranjčankam pa nato zmage ni več uspelo ogroziti.

Najkoristnejša posameznica finala je postala Sanja Orozović, ki je bila z 22 točkami tudi prva strelka zadnje tekme. Celjanke so letos postale tudi pokalne prvakinje.

Izjave po tekmi:
Damir Grgič, trener Athleta Celja:
"Čestitke mojim košarkaricam za naslov. Zavedali smo se, da ekipa Triglava tretje tekme ne bo odigrala v takšnem krču kot prvi dve. V prvem polčasu so Kranjčanke zaigrale zares dobro, medtem ko so bila naša dekleta pod velikim pritiskom, saj so želela finale zaključiti že s to tekmo. Delali smo napake v napadu in obrambi, a vendarle po polčasu dokazali, da premoremo izjemen talent, karakter, ter tekmo preobrnili v našo korist."

Tomo Orešnik, trener Triglava:
"Na tej tekmi sem bil najbolj vesel odziva svoje ekipe, da je vstala od mrtvih, se pobrala in pokazala, da zna igrati košarko, ki nas je krasila skozi sezono. Med polčasom sem opozarjal dekleta, da tekme še ni konec. V nadaljevanju smo napravili nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušene Celjanke znale kaznovati. Ponosen sem na svojo ekipo, da se je zbudila in odigrala tako, kot je. Po vseh težavah s poškodbami smo lahko zadovoljni s sezono, ki je za nami. Manjkal nam je še zadnji korak, a verjamem, da dekleta niso več daleč. V kompletni zasedbi bi lahko Celjankam še bolj parirali."

Sanja Orozović, košarkarica Athleta Celja in MVP finala:
"V finalnem nizu smo vodili že z 2:0 in tekmo smo začele preveč sproščeno in to se je tudi videlo. Nasprotnice so vse zadele, me pač ne. V drugem polčasu smo se zbrale in uspele zaključiti finalni niz."

1. SKL (Ž), finale
Tretja tekma:

ATHLETE CELJE - Triglav 3:0
65:59 (12:15, 5:16, 25:10, 23:18)
Orozović 22, Lisec 15, Gabrovšek 12, Gajić 10 in 12 skokov, Abramović 5, Oblak 1; Zdolšek 13, Đurić in Piršič po 10, Jelenc 7, Jakovina in Jakobčič po 6, Špacapan 5, Žibert 2.

V odebljenem tisku je stanje v zmagah. Igrale so na tri zmage.

Celjske košarkarice ubranile naslov