Sašo Ožbolt je bil žrtev nerazumnega dejanja Mika Batista. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Ožbolt je bil žrtev nerazumnega dejanja Mika Batista. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ne le on, tudi trener Panathinaikosa Željko Obradović: "Opravičil bi se v svojem in imenu Mika Batista za njegov prekršek nad Ožboltom. Verjemite mi, gre za izjemnega človeka in športnika. Tudi njemu je bilo težko v slačilnici."

32-letni ameriški košarkar, ki od leta 2003 igra za Panathinaikos, se je v zadnji četrtini tekme 3. kroga Evrolige med Unionom Olimpijo in Panathinaikosom znesel nad Ožboltom, ki je bil na tleh. Pohodil ga je, pravzaprav brcnil, mu zabil glavo v parket in prebil ustnico ter arkado. Sodniki so dosodili nameren prekršek, trener grške ekipe Obradović pa je zahteval, da se Batiste takoj opraviči za svoje podlo dejanje.

Batiste je ubogal avtoritativnega trenerja in nezaslišani bes 13 tisoč gledalcev v stoženski dvorani se je vendarle umiril. Po tekmi je Batiste še enkrat poudaril, da mu je žal, in je Ožbolta prosil odpuščanja.

Na srečo Sašo Ožbolt ni bil huje poškodovan. Ker je krvavel, je moral sicer zapustiti parket, toda vrnil se je pravočasno in je lahko Olimpiji pomagal do nepozabne zmage s 85:84.