Učenec je tokrat le ugnal svojega učitelja - Zdovc je kot trener v primerjavi z Obradovićem šele na začetku svoje poti in še daleš od Srbovih uspehov, a tokrat lahko veseli Konjičan. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Učenec je tokrat le ugnal svojega učitelja - Zdovc je kot trener v primerjavi z Obradovićem šele na začetku svoje poti in še daleš od Srbovih uspehov, a tokrat lahko veseli Konjičan. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Sašo Ožbolt
Batistova brca v glavo, medtem ko je Ožbolt ležal pod košem, si nedvomno zasluži podrobno proučitev disciplinske komisije Evrolige. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Union Olimpija tudi po dvoboju s Panathinaikosom ostaja neporažena v Evroligi - "zmaji" so v 3. krogu za točko ugnali slovite Grke (85:84). Domači trener ni skrival zadovoljstva, medtem ko se je legendarni srbski strateg kljub grenkemu porazu javno opravičil za nasilni izpad centra Batista nad Sašom Ožboltom ob koncu 4. četrtine.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jure Zdovc, trener Union Olimpije:
"Čestitam fantom. Pred to tekmo se je govorilo, kot da igramo polfinale Evrolige. Ne pozabimo, da je to šele tretji krog. Šlo je za pravi dvoboj, z vzponi in padci, na koncu smo bili nagrajeni. Zahvaljujem se izjemni publiki. Spomnite se lanske Rome, kako je začela in kako končala Evroligo (po treh zmagah v uvodnih treh krogih je na koncu izpadla že v prvem delu tekmovanja z razmerjem zmag in porazov 4:6, op. a.)."

O adutih s klopi: "Vrkić je že nekajkrat pokazal, da ima energijo. Imel je tudi sedem skokov, kar je zame še najpomembneje. Tudi Perry je odigral korektno. Vsak je dal svoj prispevek."

Želimir Obradović, trener Panathinaikosa:
"Čestitam Olimpiji za povsem zasluženo zmago. Pretehtala je njihova ogromna želja. Čestitam tudi navijačem Olimpije, ki so priredili izjemno vzdušje. Vesel sem, da je košarka v Ljubljani spet doživela "bum". Hvala tudi za lep sprejem in aplavz, ki so mi ga namenili. Obenem bi se še enkrat opravičil v svojem in imenu Mika Batista za njegov prekršek nad Ožboltom. Verjemite mi, gre za izjemnega človeka in športnika. Tudi njemu je bilo težko v slačilnici.

Druga četrtina je bila prava katastrofa. Še posebej so zatajili izkušeni igralci, ki so igrali na ravni začetnikov. Pri zadnjih prostih metih Diamantidisa bi me začudilo, če bi zadel vse tri. Igral je namreč celo tekmo brez prave zamenjave, izdala ga je utrujenost. Ta se je videla pri obeh ekipah. Nekateri moji igralci niso zadovoljili v formi niti na treningih niti na prejšnjih tekmah, tako da niso bili pripravljeni za takšen obračun.

Olimpija me ni presenetila, gledal sem vse njene tekme tako v Evroligi kot v Jadranski ligi. Nanje smo bili tudi dobro pripravljeni, a so bili enostavno boljši."