John Wall je bil za Chrisom Paulom drugi najboljši podajalec v minuli sezoni Lige NBA. Foto: EPA
John Wall je bil za Chrisom Paulom drugi najboljši podajalec v minuli sezoni Lige NBA. Foto: EPA

očem "trening kampu" v Las Vegasu, kjer se bo počasi oblikovala ekipa za SP.

V Las Vegasu bo treniralo 19 igralcev, "kamp" se odpira v ponedeljek. Nastop v Španiji je odpovedal krilni center Los Angeles Clippersov Blake Griffin, ki se bo posvetil pripravi na novo sezono v klubu. "Veseli nas, da se nam je pridružil John, ki ima za sabo odlično sezono v Washingtonu in se je lani izkazal na manjših reprezentančnih pripravah," je dejal vodja ameriške reprezentance Jerry Colangelo.

Manjkal bo tudi Kevin Love
Naknadno je Colangelo še sporočil, da se priprav za svetovno prvenstvo zaradi trenutnega klubskega statusa (menda naj bi Love zahteval "trade" iz Minnesote h Clevelandu) ne bo mogel udeležiti še en krilni center Kevin Love.

Že prej odpovedal Westbrook
Poleg Griffina in Lova je moral nastop odpovedati tudi branilec Oklahome Russell Westbrook, ki po poškodbi še ni povsem pripravljen. Westbrook je sodeloval na zadnjem svetovnem prvenstvu in tudi na olimpijskih igrah. 23-letni Wall je odigral štiri sezone v Ligi NBA, v zadnji pa je za Wizardse v povprečju na tekmo dosegal 19,3 točke, 4,1 skoka in 8,8 podaje, s čimer je bil drugi v ligi.

V Španiji bodo Američane ne glede na vse prvi favoriti, branili pa bodo naslov, ki so ga osvojili pred štirimi leti v Turčiji. Američani bodo prvi, ki bodo poskušali ubraniti naslov svetovnih prvakov. To je do zdaj uspelo le Braziliji in Jugoslaviji. Prvo ime na seznamu Mika Krzyzewskega je Kevin Durant, MVP pretekle sezone v NBA-ju, ki je bil tudi najkoristnejši igralec zadnjega svetovnega prvenstva ter prvi ameriški strelec na prvenstvu ter olimpijskih igrah. Na pripravljalni tekmi pred prvenstvom se bodo Američani pomerili tudi s Slovenijo.