Kolumne
slice
Ovrednotenje poezije kot simbola ustvarjalnosti človeškega duha
Komentar ob svetovnem dnevu poezije, 21. marec 2018 ob 13:18 Kot je znano, je prvi pomladni dan za svetovni dan poezije razglasil Unesco, in sicer leta 1999, da bi izrazil podporo jezikovni raznolikosti v pesniškem jeziku in ovrednotil poezijo kot simbol ...
1
Zlatko nacionale
29
20. marec 2018 ob 17:03 Danes pa končno avtor tega besedila vsaj približno ve, o čem govori. Pred leti je namreč za zapisano v javnem mediju postal žrtev besa Zlatka gromovnika!
Banalno perfidna predvolilna finta
8
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Mlačna vojna
87
17. marec 2018 ob 08:02 V bistvu nič novega: Rusija se je znova vrnila v osrčje evropskih razprav o varnosti, načinu življenja, ranljivosti trenutne ureditve sveta.
Komentar: Obrambni ukrep v predvolilni ofenzivi Če oluščimo presenetljivo ostre besede, s katerimi je odhajajoči predsednik slovenske vlade Miro Cerar sinoči dramatično pojasnil svoj odstop, je sporočilo jasno.
123
O pobijanju muh Vsak posameznik, ki ima dostop do javnega prostora, se mora danes izraziti o odstopu premiera.
2
Nedvomno bo Putinov zadnji mandat zanimiv Zelo dobro se spomnim 31. decembra 1999.
42
Zgodba o maketi drugega tira v drugačni luči Ob postavitvi makete drugega tira na obali se je na vlado vsul plaz kritik in pomilovanja; še sploh, ker je bila maketa nenormalno draga.
8
Spopad v Twin Peaksu V razvpiti knjigi Fire and Fury (Ogenj in bes) je eden najzanimivejših delov zagotovo opis zgodovinskega volilnega večera, ko je v nasprotju s pričakovanji slavil kontroverzni Donald Trump.
4
Mi najprej - čez vse mi Na določenih delih planeta smo priče vzniku političnih ideologemov, s katerimi se istoveti precejšen del ljudstva in katerih značilnost je strnjena v formuli MI NAJPREJ.
5
Pogumnih 40 V ponedeljek je gregorjevo, ko se ptički ženijo. Sveti Gregor je prinašalec luči, po julijanskem koledarju se na ta dan začne pomlad.
7
Leve in desne ideologije v Italiji ni več Italija je doživela politični potres: zmagovalca sta dva, Gibanje petih zvezd in Liga, poražencev pa cela vrsta: na prvem mestu Matteo Renzi, še pred štirimi leti čudežni deček italijanske politike, ...
60
Prsi in zadnjice Danes pa nekaj malega o ženskah. In o prsih in zadnjicah. O enakopravnosti, izključenosti in ogroženosti nežnejšega spola. O takšnih stvareh. Marec se zdi primeren mesec.
9
Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji? Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
374

Kazalo