Kolumne
slice
Poletno uživanje v dobrotah narave
Kolumna Primoža Dolničarja, 26. junij 2017 ob 06:32 Počitnice so tik pred vrati. Nekateri odhajajo na dopust, drugi pa bomo še malo delali in se na zaslužen počitek odpravili nekoliko pozneje.
1
Slovenec sem
4
25. junij 2017 ob 08:54 "Slovenec sem, tako je mati djala! / To v srcu blagi čut mi pravi!" To pesem dobro poznate. Nekdaj je bila slovenska himna, ki se je prepevala po naših mestih in vaseh. A takrat nas še ni bilo.
Je lahko spoznavanje dediščine zanimivo?
1
24. junij 2017 ob 18:46 V svojih najstniških letih sem bila ena redkih čudakinj med sošolci in vrstniki, ki je bila ob šolskih obiskih različnih muzejev v posebni ekstazi.
Za načelnost gre. Da, spet pa tudi za prodajanje bučnic.
13
20. junij 2017 ob 17:34 Ob primerih kršenja katerih koli internih pravil katere koli organizacije se pokaže dvoje.
Davkoplačevalci in žalujoči preostali
2
20. junij 2017 ob 17:28 Danes pa, nekaj minut pred pričakovanim vročinskim valom, še nekaj za hladne glave.
Glavna težava slovenske politike: partikularni interes nad splošnim Glavna težava slovenske politike, torej skrbi za skupno dobro, in še kakega izmed drugih področij, ki esencialno učinkujejo na naše družbeno življenje, je bila, in jo je še čutiti, da je prevladal ‒ ...
8
Išče se ženska Če sodimo po raziskavah javnega mnenja, se razmerja v slovenski politiki skorajda ne spreminjajo.
6
Opravičilo Ljubljani V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
18
Pol zdravja Da je humor pol zdravja, zdravilo zoper stres, da znižuje krvni tlak, sladkor, krepi imunski sistem, deluje zoper infarkt, omogoča boljši spanec ... to nam je dobro znano!
3
Po Kohlu Vedno ko se poslovi nekdo, ki je v svojem življenju storil nekaj pomembnega, velikega, daljnosežnega, dobrega, se vprašamo, kdo je danes tisti, čigar modrost bodo/bomo čez desetletja cenili.
5
LeBron James: tragični junak, ki tudi sam nosi delež krivde Nekaj ur pred začetkom finalne serije Lige NBA sem pobaral TV-komentatorja Luko Štucina, za koga bo (zunaj etra) stiskal pesti. " Za nikogar ," mi je odvrnil v rahli jezi.
65
Lažne novice ali Izgubljeno s prevodom V zadnjem času smo lahko prebrali veliko zapisov o množičnosti, posledicah in celo o načinih vladanja z lažnimi novicami, zlasti jih je spodbudil aktualni mandat predsednika ZDA.
3
Usodni "da" pod zastavo Ne bomo sicer odkrili tople vode, a nekaj pojasnil z nedavno pobudo predsednice Nove Slovenije je le treba dati.
4
Kdo so ti ljudje? Naj začnem z vprašanjem Pankrtov izpred štiridesetih let: "Kdo so ti ljudje? Kdo je tist, k' mi lahko govori, kva lohk mislim, kva lohk vem, kva lohk' delam, kva lohk smem?"
11
Grenko zmagoslavje Emmanuela Macrona Po parlamentarnih volitvah bo Macrona in poslance njegove stranke čakalo uresničevanje predvolilnih obljub, druge stranke pa brez izjeme boleča in temeljita prenova.
22

Kazalo