Kolumne
slice
Zapisi iz močvirja: "Zdravo, tukaj James iz Metallice!"
Tedenska glosa Marka Radmiloviča na Valu 202, 20. november 2018 ob 16:55 Današnja zgodba je napeta in nas vodi skozi številne nepričakovane zaplete do samega bistva demokracije. Začne pa se, kako nepričakovano, na radijskih postajah, kjer vrtijo največje hite.
3
Ž'val crkne, člov'k se pa navad'
18
19. november 2018 ob 21:32 V soboto je minilo 3 leta, odkar je država začela postavljati rezilno žico na južni slovenski meji, vendar po treh letih še vedno nismo izvedeli, koliko je ta žica zares stala.
Nehvaležnost napovedovanja prihodnosti: Zverev je bil pred petimi leti 814.
102
19. november 2018 ob 12:22 Eden zabavnejših elementov športa je napovedovanje prihodnosti, ki se lahko iz časovne razdalje zdi izrazito zgrešeno in napačno. Nekaj vrstic o napačnih napovedih sem napisal že leta 2014.
Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim
41
18. november 2018 ob 07:06 V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.
Minister, ki (ne) odhaja
83
14. november 2018 ob 07:49 Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.
Vrane družijo se rade Danes pa nekaj o ministrih. Kot nekoč priljubljena tema satirikov, komikov in karikaturistov se ministri počasi umikajo v medijsko pozabo.
5
Velodrom čaka le še na sibirski bor Ves čas slavnostne akademije v čast našemu najboljšemu športniku doslej sem razmišljal, kaj bi si prav Leon Štukelj, ki je bil ves čas predan svojim načelom, mislil ob vsem pompu, ki ga praviloma ni ...
21
Če skušaš razumeti drugo stran, nisi nič manj pripaden svojemu klubu Vsake toliko časa v kinodvorane pride film, ki ga množice naravnost obožujejo, kritiki pa so na drugi strani precej manj navdušeni. Zadnji v tej vrsti je očitno Bohemian Rhapsody.
60
Strel v tišino Vrnimo se nekaj dni nazaj v teden, ko se zdaj že nekaj let – ne najbolj posrečeno – srečajo počitnice, spomin na umrle in reformacija.
8
Če z vajeti spustiš podivjane pse, bodo na koncu pogrizeni vsi Predsednik ZDA je od začetka svojega mandata do konca oktobra izrekel že 6.420 lažnih oz. zavajajočih izjav. V povprečju 10 na dan, so našteli pri Washington Postu.
29
Miheličeva (pre)hitra ocena iz leta 2007 se je izkazala za pravilno Leta 2013 je kazalo, da je Sebastian Vettel glavni kandidat, ki lahko v tej generaciji voznikov formule ena z vrha lestvice osvojenih naslovov prvaka zruši Michaela Schumacherja.
51
Slovenski vladarski slog V teh vremensko zahtevnih urah in dneh pa nekaj sproščene in prepotrebne zabave. In kaj je lahko bolj zabavnega od slovenske vlade?
Domača na(d)loga Svojih osnovnošolskih let se kaj prida ne spomnim, očitno me šola ni preveč zaposlovala.
28
Zapisi iz močvirja: Princ na konju z ročaji Danes pa nekaj o princih, kraljih in ostalih pravljičnih likih. Ter o novinarjih, ki so vse, le pravljični liki ne.
2
Njegovo veličanstvo asfalt Te dni je po deželi začela pustošiti četrta predvolilna kampanja v zadnjih dvanajstih mesecih.

Kazalo