Kolumne
slice
Einstein na plaži
Tedenska glosa Vala 202, 25. april 2017 ob 17:07 Pretekle dni je bila v ospredju znanost.
1
Bomo spregledali?
1
24. april 2017 ob 21:08 Kriza Agrokorja, katerega del je tudi "naš najboljši sosed", je razgalila veliko več kot le dejstvo, da je Todorićev imperij tempirana bomba, ki jo lahko raznese v obraz celotni Hrvaški, posledično ...
Ko si raziskovalci javnega mnenja oddahnejo
28
24. april 2017 ob 07:26 Nedavne ameriške volitve so bile nočna mora vsakega raziskovalca javnega mnenja.
Ne jezi, ne slabi volji, da uvedbi moderne tehnologije
94
24. april 2017 ob 11:44 Zadnji el clasico v letošnji sezoni je postregel z vsem, kar lahko ponudi: z veliko goli, dih jemajočimi obrambami, preobratom, rdečim kartonom in zelo kakovostnim nogometom. Poseben draž
Kdor poje, zlo ne misli
7
18. april 2017 ob 17:18 Danes pa o Thompsonovem koncertu v Mariboru. Hrvaški pevec, ki se sliši kot znamka zunajkrmnega motorja, je pošteno razburkal štajersko in tudi slovensko javnost.
Aleluja Hebrejski vzklik "Halleu Yah", ki pomeni "slavite Jahveja", Boga, odmeva v današnjem dnevu po vseh Krščanskih cerkvah, od Zahoda do Vzhoda.
7
Terorizem naš vsakdanji Morda se bo prebralo preveč banalno, a kolone, ki jih v zadnjih dneh s prezirom opazujete na mejnih prehodih med Slovenijo in Hrvaško, so dejanska posledica terorizma zadnjih dveh let v Evropski ...
90
Elizejske poljane Sinoči okoli 19. ure je bila na Elizejskih poljanah, eni najlepših in najbolj znanih avenij na svetu, nepopisna gneča; s snemalcem Silvom Plavcem sva snemala ljudi na ulici, živahen utrip pariškega ...
4
Ljubezen iščemo ali nas najde? Ljubezen - ta najbolj opevana in iskana čarovnija.
19
Čakajoč na varnost "Kdor čaka, dočaka," je bil popularen izrek na slovenskih mejah v preteklih dneh.
2
Pogreb državljanov kot delničarjev Ena najbolj razširjenih floskul je veselje nad tujimi investicijami.
13
Brexit. Prvo poglavje. Sredi tedna je britanska vlada po referendumskem strelu v kolenu (pravilnost trditve bo sicer pokazala šele zgodovina) storila prvi korak.
31
Agro kaj ... So stvari, ki se jih v življenju ni mogoče znebiti. Ena izmed njih je Mercator. Mercator je nekaj, proti čemur bi morali uvesti cepljenje.
6
Srečni v Sloveniji Slovenija na lestvici srečnosti zaseda 62. mesto. Pred nami je celo Moldavija, ki je najrevnejša država v Evropi. Samo nekaj kilometrov stran od Ljubljane pa so Avstrijci 13. To veliko pove o nas.
16
Elektro epitaf Če ne drugega, se je pretekle dni končala digitalna revolucija. Kar je pa tudi nekaj. Skupina podjetnikov je v Mariboru, kje pa drugje, predstavila digitalni nagrobnik.
3

Kazalo