Tim Gajser je vozil praktično brez napak. Foto: BoBo
Tim Gajser je vozil praktično brez napak. Foto: BoBo
Gajser v Brežicah pokazal mojstrstvo

Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, ki so se zbrali ob stezi Prilipe. Tako zvezdniške zasedbe kot na uvodni dirki že nekaj časa ni bilo na domačih tleh. Poleg Tima Gajserja sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, oba voznika elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP.

Gajser je z dvema popolnima predstavama prikazal svoje mojstrstvo in z atraktivno vožnjo navduševal gledalce ob stezi. Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice, ni našel odgovora na Gajserjevo hitrost, a je bil kljub nekaj smole v prvi vožnji na koncu vseeno zadovoljen. Dobro formo je pokazal Peter Irt. V prvi vožnji je bil prepričljivo drugi, v drugo pa je v zaključnem delu dirke nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmovalca, padel in s poškodovano roko odstopil.

Jan Pancar je tudi na uvodni dirki pokazal, da mu v kategoriji MX2 ni para in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. V razredu do 125 kubičnih centimetrov je z dvema zmagama slavil Luka Milec, ki nadaljuje lanski niz odličnih predstav.

Gajser v Brežicah pokazal mojstrstvo